пʼятниця, 08 липня 2011 06:15

Родіона Кірєєва мати виховувала сама

Автор: фото: Reuters/GLEB GARANICH
  Суддя Родіон Кірєєв на досудовому слуханні у справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко 24 червня 2011 року
Суддя Родіон Кірєєв на досудовому слуханні у справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко 24 червня 2011 року

— А ми знаємо, що це Родіон суд по Тимошенко веде. Я його не впізнала б, 10 років не бачила, — 61-річна Ольга Георгіївна стоїть у дверях своєї квартири. Живе у 10-поверхівці на столичному житломасиві Нивки. У цьому ж будинку прописаний суддя Печерського райсуду 31-річний Родіон Кірєєв. Від метро сюди їхати автобусом 15 хв. — Став дорослішим. Він тут давно не живе, у нього родина. Жодного разу не бачили. А мати приходить, вона — пенсіонерка, десь підробляє. Вдома рідко бува.

Колишній відомчий будинок заводу "Квазар" стоїть у дворі за "хрущовками", має шість під'їздів. На дверях — кодовий замок, консьєржки нема. Двері двокімнатної квартири Кірєєвих на восьмому поверсі оббиті дерматином, поряд — дзвінок із червоною лампочкою, світиться. Вдома нікого немає.

— Про Родіона скажу тільки хороше, — продовжує сусідка. — Він дуже чемний, завжди вітався, пропускав у дверях. А ще був дуже акуратний, мама (Людмила Кірєєва, їй зараз 59 років. — "ГПУ") за ним слідкувала. Завжди чистенький, вигладжений. Вони вдвох жили, — Ольга Георгіївна вибачається, що не може довго стояти, їй важко, вдома лежить хворий чоловік. Зачиняє двері. Чутно, як каже комусь у квартирі: "Все нормально. Это про Родиона, Люсиного сына спрашивали".

Поверхом нижче, на сьомому, двері відчиняє жінка років 50 у фартуху. Питаємо, чи знає сусідів, що живуть над ними.

— Ніхто там зараз не живе. Мама буває раз на місяць, заходить. Чути ж коли вдома хтось є. А сина ніколи не бачила, не знаю навіть, як виглядає. А що він наробив?

Пояснюю, що веде справу екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

— Та ви шо? Він її судить? Не може бути! А ну чекайте, — гукає сина.

Виходить лисий чоловік, на вигляд років 30. Він теж не пригадує Родіона.

— Нічого не знаю. У дворі з хлопцями він не гуляв. У нас тут 45-та школа за домом, він, здається, там не вчився, — чоловік вертається в квартиру.

Співрозмовниця свого імені не називає. Людмилу Кирєєву описує, як повнотілу жінку.

— Волосся раніше підфарбовувала в світлий колір, а зараз сива. Місяць тому її бачила. Раніше десь у податковій ніби працювала. А син, як женився, одразу до жінки переїхав. Деньочка тут не пробув. Мама його мені про це й казала. Ображалася, що навіть на весілля її не запросив. Я суди по Тимошенко дивилася. А то точно він? — дивується жінка.

Зараз ви читаєте новину «Родіона Кірєєва мати виховувала сама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути