пʼятниця, 08 липня 2011 06:00

"Невідомо, Кірєєв керує процесом чи процес ним"

Родіон Кірєєв із 2002 року після навчання в столичній Академії МВС працював помічником судді у Господарському апеляційному, потім — у Вищому адміністративному суді. 13 травня 2009-го став суддею Березанського суду на Київщині. Два місяці тому президент Янукович своїм указом перевів його до столичного Печерського райсуду.

Одружений, виховує 9-річного сина. Отримав прізвисько — Гаррі Поттер за схожість із головним героєм фільму.

— Якби не справа Тимошенко, то я й не чув би про такого, — говорить "нунсівець" Геннадій Москаль, 60 років. — У Печерському суді одні мажори. Як кажуть, "чужие там не ходят".

Кірєєв — непрофесіонал, вважає колишній суддя 70-річний Юрій Василенко:

— Звертає увагу на якісь дрібниці. Каже адвокату: приберіть руку зі столу судді. Хіба це принципово? Реагує на крики із зали. Без його дозволу прокурори встають і розмовляють. Він не робить їм зауваження. Невідомо, Кірєєв керує процесом чи процес ним.

— Кримінальна справа по обвинуваченню екс-прем'єрки Тимошенко надзвичайно складна, — каже голова Українського юридичного товариства Олег Березюк. — Дивився суд у прямій трансляції. Суддя малокваліфікований. Або не знає законів, або умисно їх порушує, що свідчить про замовний характер справи.

Зараз ви читаєте новину «"Невідомо, Кірєєв керує процесом чи процес ним"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути