пʼятниця, 01 липня 2011 05:45

10 мільйонів доларів коштує будинок Януковича

Президент 60-річний Віктор Янукович запросив у свій маєток "Межигір'я" під Києвом шістьох журналістів. Хоча 4 червня торік обіцяв показати володіння всім, хто був на його прес-конференції. Однак тоді для журналістів нібито не знайшлося транспорту.

У п'ятницю, 24 червня представники мас-медіа приїхали в президентську резиденцію Януковича. Він показав будинок на 600 кв. м — помешкання у світлих тонах із мармуровими сходами.

— Пойдемте. Сделаем короткий обход, — пропонує президент. Показує на добудовану після ремонту літню терасу зі скляним столиком з чотирма кріслами, балкон. Заводить до будинку. Над дверима — ікона. Демонструє перероблену з кабінету їдальню.

— Здесь чаще поздно ужинаем, — усміхається Янукович.

Відчиняє двері просторої кімнати. Її обладнано для трьох онуків. Два столи — для старших хлопців і манеж для наймолодшого. Один диван. Президент каже, усі вони живуть у цій кімнаті, коли приїздять.

Вітальню переробили на камінну залу.

— Последний год мы камин не топим. Поселились совы в трубе, и совенок упал, но остался живой. Мы его выкормили, вырастили. А так там семья живет и мы их не тревожим, — на каміні стоять старовинний годинник і підсвічники з цілими свічками.

Далі Янукович веде на другий поверх сходами із кованими поручнями.

Показує ліжко у спальні, на тумбочці — іконка й телефон. За рогом — маленький робочий кабінет. На столі стоїть ввімкнений ноутбук. Усе акуратно розкладено. Багато фотографій в однакових рамках. На знімках — сини, онуки, невістки. На жодному немає дружини Людмили.

Президент веде гостей на вулицю. Простора тераса з доріжками, фонтаном, водоспадом, лавками та ліхтарями подібна до парку. Співають пташки. Для них на берізках розвісили дерев'яні шпаківні. Показує басейн, хатинку з бджолами, лазню на дровах із кімнатою відпочинку.

— Фасад будинку — це стиль сталінського бароко. Він був популярний у Радянському Союзі в 1950-х. Кольорова гама стримана. Видно, що використані найякісніші матеріали, — характеризує маєток президента столичний архітектор Олег Гречух, 29 років. — За внутрішнім плануванням будинок нагадує велику квартиру. Як для 600 "квадратів" забагато стін. Усе поділено на кімнатки, деякі прохідні. Нема відчуття великого простору. Це застаріле планування.

В інтер'єрі поєднані дорогі матеріали: шпон, натуральне дерево, паркет, люстри, камін, штори, меблі. Але все розташовано, як звичайна умебльована квартира. Камін у маленькій кімнаті не є центром композиції і не відповідає стилю будинку. Те саме — сходи.

Ремонт зроблено в класичному стилі. Так буває, коли в замовника не розвинений художній смак і найкращим виходом здається класика, — продовжує Гречух. — Будинок не виглядає як резиденція. Його кошторисна вартість — близько 10 мільйонів доларів.

Зараз ви читаєте новину «10 мільйонів доларів коштує будинок Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути