середа, 20 квітня 2011 06:00

Депутат Сенченко витратив 300 тисяч на перельоти

  Зліва направо народні депутати: Андрій Сенченко, Олег Радковський, Василь Горбаль, Михайло Соколов та Олександр Рябека перевищили ліміт на безкоштовний проїзд
Зліва направо народні депутати: Андрій Сенченко, Олег Радковський, Василь Горбаль, Михайло Соколов та Олександр Рябека перевищили ліміт на безкоштовний проїзд

173 народні депутати перевищили минулорічні ліміти на безкоштовний проїзд. Відповідна довідка Верховної Ради потрапила в інтернет. Рекордсменом став кримський бізнесмен "бютівець" 51-річний Андрій Сенченко. Замість встановлених 26,8 тис. грн витратив 295 тис. грн.

— Це недостовірна інформація, — каже Сенченко. — 200 перельотів просто не може бути! У нас 52 тижні у році. Це приблизно сотня польотів. Іноді бувають події, коли я можу полетіти серед тижня у Крим. Десяток перельотів за рік може набереться. Тобто нормально працюючий депутат — це 60 перельотів в один бік і стільки ж в інший.

Другий у списку рекордсменів житель Одеси "бютівець" Олег Радковський — 211 тис. грн. На третьому — "регіонал" Василь Горбаль — 203 тис. грн.

— Мої помічники перевіряють цю інформацію, — пояснює Василь Горбаль, 40 років. — Наведені цифри припадають на період, коли я суміщав посади депутата та губернатора Львівщини. Витрати на відрядження лягали на бюджет Львівської області, — і додає. — У нас проблема з цінами на внутрішні перельоти. Квиток до Харкова коштував близько 3 тисяч гривень. Це можна порівняти з ціною квитка до Москви чи Дюссельдорфа.

Наступними у списку йдуть "бютівець" Михайло Соколов — 192 тис. грн, Олександр Рябека — 178 тис. грн.

Нардепу, за законом, надається право на безкоштовні поїздки країною всіма видами транспорту, крім таксі. Витрати відшкодовують із бюджету Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Сенченко витратив 300 тисяч на перельоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути