середа, 07 квітня 2010 07:31

Коаліцію "тушками" визнають законною

Конституційний суд минулої середи на закритому засіданні визначився з оцінкою законності існування теперішньої парламентської коаліції. Члени суду провели попереднє, так зване рейтингове голосування. 11 із 18 суддів підтримали правомірність входження до більшості окремих депутатів поза волею своїх фракцій.

Мовляв, суд пошлеться на регламент Верховної Ради. У ньому зазначено, що до коаліції можуть входити фракції та окремі депутати. Таке об"єднання прозвали "коаліцією тушок".

— Суд не вступатиме в суперечку між старою та новою владою, — каже 51-річний Володимир Фесенко, керівник Центру політичних досліджень "Пента". — Можливо, винесуть рекомендації, що це питання треба врегулювати на рівні закону. Або спробують сформувати нейтральне рішення, яке не забороняє сьогоднішній спосіб формування коаліції.

Офіційне рішення суд має оприлюднити цього тижня. Кажуть, у цьому зацікавлений президент. 11 квітня він полетить до США, де хоче постати повноцінним керівником держави, якого підтримують законна парламентська більшість і уряд.

Конституційний суд уже розглядав питання коаліції "тушок" півтора року тому. Визнав, що коаліцію формують фракції.

Зараз ви читаєте новину «Коаліцію "тушками" визнають законною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути