неділя, 05 березня 2006 19:51

Рудьковський винен гривню Литвину

Соціаліст Микола Рудьковський, 38 років, змушений сплатити 1 грн голові Верховної Ради Володимирові Литвину, 49 років, як відшкодування за моральну кривду. Окрім того, на наступному засіданні парламенту йому доведеться публічно вибачитися перед спікером. Таке рішення прийняв Дніпровський районний суд Києва.

— Як у цивілізованій державі, він (Рудьковський. — "ГПУ") повинен публічно вибачитися, — заявив Володимир Литвин. — Хоча мені ці вибачення не потрібні.

Суд визнав поширені Рудьковським відомості про причетність Литвина до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе недостовірними та такими, що принижують гідність голови Верховної Ради.

Як відомо, у грудні 2005 року Рудьковський заявляв, що Литвин просив екс-президента Леоніда Кучму вплинути на тодішнього міністра внутрішніх справ, щоб той "натиснув" на Георгія Гонгадзе. Соціаліст переконаний, що саме Литвин і його прихильники п"ять років блокували розслідування справи про вбивство журналіста.

Загалом суд обійдеться Миколі Рудьковському у 2009,5 грн. Найдорожчими виявилися послуги адвоката — 2 тис. грн. Упродовж десяти днів вердикт суду можна оскаржити.

Зараз ви читаєте новину «Рудьковський винен гривню Литвину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути