четвер, 07 травня 2009 18:22

У небі з"явилося зображення двох ікон

Автор: фото з архіву Людмили Власенко
  Це фото Людмила Власенко зробила в центрі Лохвиці на Полтавщині у Великодню ніч. На знімку зафіксувала зображення двох ікон
Це фото Людмила Власенко зробила в центрі Лохвиці на Полтавщині у Великодню ніч. На знімку зафіксувала зображення двох ікон

У райцентрі Лохвиця на Полтавщині Великодньої ночі в небі над центральною площею Перемоги неподалік церкви Благовіщення Московського патріархату з"явилося зображення двох ікон. Їх випадково зафіксували двоє місцевих жителів на фотокамери в різних місцях площі. Неозброєним оком образи видно не було.

Місцева жителька

21-річна Людмила Власенко показує на мобільному телефоні-розкладачці "нокія" зображення. На нечіткому фото видно церкву, дзвіницю, ліхтарі, двоповерхову будівлю навпроти храму, на першому поверсі якої продуктовий супермаркет. Над трасою між церквою й магазином (візуально здається, що на висоті бані дзвіниці) ніби зависає зображення двох ікон синього кольору. Вони частково накладені одна на одну. На дальній видно чоловічу голову з німбом, більше схожу на голову немовляти. Передній образ розмитий, схожий на жіночий.

— Посвятила паску і прийшла додому, — згадує Людмила. Вона живе у п"ятиповерховому будинку, за 300 м від церкви Благовіщення. — Захотілося із п"ятого поверху сфотографувати храм. Знімок зробила на телефон о 4.56. Ніякого видіння в небі не бачила. Звернула на нього увагу вже на фото. Одразу не надала значення. Лягла спати, а вже вранці зрозуміла, що побачила чудо. Якби це був жарт, зроблений лазерною світловою технікою, його побачили б усі.

Фотографію Людмили, не опрацьовуючи у фоторедакторі, знайомі розповсюдили в Лохвиці, розмістили в Інтернеті. Зображення побачив 39-річний лохвичанин Олег Гордіян. Тієї ночі він також фотографував цифровим апаратом "олімпус" біля церкви. Переглянув світлини. На одній з них, зробленій о 3.17, помітив у небі над церквою яскраву блакитну цятку, але значно вище й далі, ніж на знімку Людмили. Збільшив фрагмент фото й побачив дві ікони.

Лягла спати, а вже вранці зрозуміла, що побачила чудо

— Ми не достойні бачити чудо, — говорить Лариса, дружина Олега. — Але на Великдень Господь показав, що він є, не забуває про нас. У Біблії написано, що особливо багато чудес Господь являтиме незадовго до кінця світу.

23 квітня фото показали єпископу Кременчуцько-Хорольської єпархії Московського патріархату Володимирові. Той забрав знімки, щоб показати київському духовенству.

— Люди мають вірити, — говорить

47-річний отець Михайло Товстяк, благочинний Лохвицького району, настоятель храму Благовіщення. — Чудо може побачити і віруюча, і невіруюча людина.

Природу видіння в небі поки що не розгадали.

Зараз ви читаєте новину «У небі з"явилося зображення двох ікон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути