четвер, 30 червня 2016 06:05

Віра Лясковська мала два ордени Княгині Ольги

Автор: ФОТО З САЙТА www.lviv.ua
  Львів’янка Віра Лясковська 2005 року брала участь у створенні музею-­меморіалу ”Тюрма на Лонцького”
Львів’янка Віра Лясковська 2005 року брала участь у створенні музею-­меморіалу ”Тюрма на Лонцького”

Екс-депутата Львівської міськ­ради 78-річної Віри Лясковської не стало 17 червня. Її поховали на Личаківському цвинтарі. Причину смерті не розголошують. Мала рак, кажуть.

— Свого часу вона була яскравою громадською діячкою, — розповідає львівська журналістка Тетяна Вергелес, 56 років. — Ліси захищала від вирубування. Говорила — жити хоче стільки, щоб побачити нашу країну з іншими керівниками, без олігархів.

Лясковська родом із Черкащини. Навчалася у Львівській політехніці. 1994 року обрали депутатом Львівської міськради. Завдяки їй у судовому порядку врятували від вирубки Брюховецький ліс. 2005-го взяла участь у створенні музею-меморіалу "Тюрма на Лонцького".

– Коли мені погрожували як депутату, страху не відчувала, – згадувала Віра Дмитрівна. – Одразу всім про це розповідала й писала заяву до СБУ. Колись мені кинули вибухівку під двері, вискочила у коридор. Чоловік кричить: "Утікай!" А я серед ночі вниз сходами пішла – щоб побачити, де ті зловмисники.

Нагороджена двома орденами Княгині Ольги. Чоловік Йосип помер 2015-го. Разом прожили 57 років. Виховали синів Олега й Олександра. Мали двох онуків та правнуків.

Зараз ви читаєте новину «Віра Лясковська мала два ордени Княгині Ольги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути