четвер, 08 лютого 2007 17:17

У Леоніда Денисюка внутрішні органи розташовані навпаки

Автор: фото: Віктор Гомоль
  Леонід Денисюк робить усю важку роботу біля хати
Леонід Денисюк робить усю важку роботу біля хати

47-річний житель села Карпилівка Рокитнівського району на Рівненщині Леонід Денисюк не такий, як усі. Серце в нього — справа, а печінка й апендикс — зліва. Дзеркально розташовані й решта органів.

Леонід на подвір"ї відкидає сніг. Запрошує до маленької кімнатки з піччю та двома залізними ліжками. У сусідній кімнаті розмовляють діти — 14-річна Наталка та 20-річний Михайло.

Денисюк каже, що дізнався про дзеркальне розташування своїх органів ще школярем:

— Хлопців з нашого класу повезли на медогляд до сусіднього села Борового. Лікарка, коли побачила мій рентгенівський знімок, подумала, що я повернувся спиною до апарата.

Пропонує послухати, де б"ється його серце. Удари чути справа.

— На призовному пункті медики розпитували, як почуваюся, — продовжує. — Але до армії взяли. Заперли спочатку в Тамбов, а тоді аж до Уссурійська.

Після війська Леонід пішов працювати стрілочником до Рокитного на залізницю. За 25 років дослужився до чергового по станції. Заробляє 1200 грн. Удома в господарстві має корову, телицю, коня, свині. Разом із 41-річною дружиною Любою і дітьми обробляє 2 га землі. Три роки тому Денисюки за $2 тис. купили трактора ЮМЗ. Хваляться, що торік продали більше трьох тонн картоплі купцям із Дніпропетровська.

За дві тисячі доларів купив трактора

— На здоров"я не нарікаю, — запевняє Леонід. — Чарку випити можу. У лікарні лежав тільки раз — позаторік узимку послизнувся й зламав ліву ногу в гомілці. Півтора місяця ходив у гіпсі.

Денисюки побралися майже двадцять років тому. Купили стареньку хатину. Леонід сам добудував кухню та клуню. Донька Наталка ходить у десятий клас. А син Михайло недавно повернувся з армії.

— Мені байдуже, з якого боку в чоловіка серце, — каже Люба. — Аби мене любив.

Зізнається, що інколи з чоловіком сваряться. Але Леонід ніколи не бив її.

— От тільки багато курить, — додає.

— За сорок років лікарської практики я тільки раз бачила таку людину, як Леонід, — згадує 76-річна рентгенолог обласної лікарні Ніна Шах. — Це було в 1970-х роках. Учені не знають, чому ці люди народжуються такими. Пацієнти, в яких серце — справа, а інші органи на місці, зустрічаються частіше.

Діти Леоніда Денисюка не успадкували від батька незвичного розташування внутрішніх органів.

— Ненормальний у нашому селі тільки я, — жартує чоловік.

Джузеппе Ман мав два серця

У містечку Лукка на півночі Італії живе 70-річний льотчик Еміліо Гастуччі. Усі органи тіла Еміліо розташовані дзеркально. Сам чоловік дізнався про це 1943 року, коли фашисти захопили його місто. Вони перевіряли чоловіків, аби здорових відправити на війну з СРСР. Еміліо робили рентген 5 разів.
— Вони не розуміли, що відбувається. Кричали навіть, щоб я не хитрував, — сміється італієць.
Німці визнали Еміліо непридатним для фронту й відправили працювати на австрійський кордон. Він ніколи не хворів. Через 5 днів Еміліо втік додому. Нині має двох дітей і п"ятьох онуків.
17-річний Грікор Чекмяшана з Росії народився із серцем справа і подвійним шлунком. До двох років він не хотів їсти, страждав від болю в животі. Лікарі видалили Грікору зайвий орган. Зараз хлопець навчається у звичайній школі, ходить на фізкультуру.
У грудях англійського фермера Джузеппе Мана билося два серця. 1894 року він за наполяганням королівського Лондонського медичного товариства підписав дозвіл на використання по смерті його тіла для експериментів. За це Джузеппе заплатили $15 тис. Прожив англієць 65 років і залишив по собі доньку та двох онуків.

Марина ВАРИЧ

Зараз ви читаєте новину «У Леоніда Денисюка внутрішні органи розташовані навпаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути