четвер, 03 листопада 2011 00:30

У бодибілдерів першими зменшуються груди

На чемпіонаті з бодибілдингу у столичному Українському домі спортсменки стоять у гримерці в самих плавках. Бюстгальтери висять на стегнах. Двоє чоловіків розмальовують спортсменок із ніг до шиї коричневою фарбою для тіла. Наносять її невеликими валиками, схожими на ті, якими фарбують стіни та підлогу.

— Приїду додому і буду об'їдатися, — клацає зубами, дивлячись на себе в дзеркало 25-річна донеччанка Наталя Черняк. Вона підставляє руки, щоб їх намастили гримом. — Перед конкурсом треба сісти на жорстку дієту. Нічого мучного. Можна тільки куряче філе і рибу без солі, зварену на пару, білок яєчний, трошки творогу. Їмо по сім-вісім разів на день невеликими порціями. Багато в себе несолоного м'яса не запихнеш. А за два дні до конкурсу не можна пити. Якщо дуже хочеться, їм грейпфрут. Заодно й пообідаю.

Наталя розчепірює пальці, аби між ними нанесли фарбу. Раніше намащувалася кремами, які забарвлювали тіло в коричневий колір, але вони довго поглинаються шкірою і псують купальники. Нова фарба не змивається понад тиждень. Спортсменки чекають доки висохне шкіра, тоді підіймають бюстгальтери.

— Майже у всіх дівчат, які качаються, груди маленькі, — пояснює полтавка 38-річна Наталя Кулиненко. — Це тому, що ми перед виступами зганяємо з тіла весь жир. А груди — це жир, вони перші зменшуються. Уже потім сходять відкладення на ногах і животі. У мене груди завжди малі були, бо з юності підіймала штангу лежачи. Мене тренує чоловік, йому такі подобаються. Тільки плаття купити неможливо, бо кругом виточки на груди пошиті. Одягаю ліфчики пуш-ап із поролоновими вставками.

У чемпіонаті із бодибілдингу взяли учать троє жінок. За найбільші та рельєфні м'язи перше місце посіла рівнянка Марина Мельниченко. Їй вручили медаль.

— Щоб займатися таким спортом, треба добре заробляти, — каже 21-річна Тетяна Приходько в рожевому купальнику. Вона займається бодифітнесом. — Я тільки на вітаміни і м'ясо витрачаю в місяць 2 тисячі гривень. У тренажерну залу ходжу безкоштовно, бо працюю там тренером із фітнесу. Місячний абонемент коштує 700 гривень. Планую взяти призове місце на турнірі в Сумах через три тижні. За перше місце дають 3 тисячі гривень.

Біля гримерок продають біодобавки для нарощування м'язової маси.

— Є спеціальні таблетки, щоб вени на м'язах виступали, — стоять біля прилавка двоє худих чоловіків. — Без цього красівих ніг і рук не буде. Я більше року в залі качаюся — ноги були худі, а стали ще худіші.

— Треба частіше у спортзалу ходити, — каже консультант Павло. — Бо питають, що б їм такого з'їсти, аби лишню вагу скинути і біцепси наростити. Канєшно, можна гормонами напічкатися, тільки тоді не довго інвалідом стати. Якщо качаєшся, а м'язи не ростуть, подивися, що їси. М'ясо треба, білки, а не булочки з пиріжками.

Із гримерки виходить Тетяна Приходько в купальнику. До неї підбігають чоловіки, просять сфотографуватися. Спортсменка позує, торкатися себе не дозволяє.

— Не виставляй стегна, там у тебе не видно м'язів, краще витягни вперед ногу і зігни в лікті руку, — підказує їй подруга. — Скоро твій вихід. Виграєш, поїдемо до мами на пиріжки.

Зараз ви читаєте новину «У бодибілдерів першими зменшуються груди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути