пʼятниця, 30 грудня 2016 05:05

Анатолій Авдієвський мав рак кишківника
2

Орест Субтельний
Анатолій Авдієвський 50 років очолював хор імені Верьовки. У кабінеті диригента планують відкрити його музей

24 березня в Києві помер художній керівник і головний диригент хору ім. Григорія Верьовки Анатолій Авдієвський, 82 роки. Мав рак кишківника. У столичній лікарні "Феофанія" йому планували робити операцію. За кілька хвилин до неї в чоловіка відірвався тромб у серці.

— Вранці в день смерті Толя дзвонив із лікарні дружині, — розповідає молодша сестра Авдієвського 66-річна Людмила Тимофіївна. Вона — філолог, живе у Білгород-Дністровському на Одещині. — Під час розмови жартував. За кілька хвилин Майя його набрала. Слухавки не взяв. Виявилося, що тоді він уже був мертвий.

Хор ім. Верьовки очолював 50 років. У кабінеті Авдієвського планують відкрити його музей.

53 роки прожив у шлюбі з балериною 80-річною Майєю Пантелеймонівною. Мали спільного сина Тимофія. 1999-го він загинув в автокатастрофі. Мав 36 років. Біля могили ­чоловіка на Байковому кладовищі Майя Пантелеймонівна залишила місце і для себе.

Світлана КОРЖЕНКО

Коротко

75-річного Ореста Субтельного, канадського історика українського походження, поховали в канадському Торонто. Він помер 24 липня. Був одружений. Мав сина Олександра. Навчався у Віденському та Гамбурзькому університетах. Професор кафедри історії та політичних наук Йоркського університету в Торонто. Найбільше визнання Орестові Субтельному принесла праця "Україна: Історія", вперше опублікована 1988 року видавництвом Торонтського університету. Перевидавалася чотири рази з додаванням нових розділів. Останнє видання закінчується описом подій помаранчевої революції. Перекладена німецькою, російською, китайською, болгарською та словацькою мовами.

— Присвятив її українцям, які ви­їхали з батьківщини, але ніколи її не забували, — казав Субтельний.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Авдієвський мав рак кишківника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути