вівторок, 03 вересня 2013 05:30

Танго танцювали самі чоловіки

— Позаторік сидимо в кафе у Буенос-Айресі, а навколо танцюють танго. Йдемо по вулиці, й там усі танцюють. Спочатку не могли зрозуміти, що відбувається. Бо на бразильський карнавал не дуже схоже. Тут до мене підбігає хлопчина й іспанською щось каже. Розумію, що запрошує до танцю. Я зі своїми формами тоді не ризикнула, — розповідає про щорічний фестиваль танго в аргентинській столиці киянка Сніжана Мосійчук. — А того року посиділа на дієті, купила дві червоні сукні та поїхала ще раз. Правда, танцювати так і не навчилася.

Цьогоріч захід відбувся 26 і 27 серпня. Участь узяли 556 пар із 37 країн. Найкращою стала пара з Аргентини — Максиміліано Крістіані та Джесіка Арфеноні. Отримали $7 тис.

— Не дивно, що виграли аргентинці, — говорить столичний хореограф Денис Рудієнко, 25 років. — Адже танець виник там у позаминулому столітті, у найбідніших районах Буенос-Айреса. Тоді його вважали непристойним і навіть вульгарним.

Спершу танго танцювали самі чоловіки.

— Імітували боротьбу за те, хто кращий, сильніший і витриваліший, — додає майстер спорту з бальних танців, учасниця проекту "Танці з зірками" 25-річна Анна Олефіренко. — Потім пару чоловікам почали складати жінки. Це також нагадує змагання, але з чітко вираженим жіночим і чоловічим началами. Наприклад, коли партнерка падає, а партнер упевнено на неї крокує.

Танцівниця розповідає, що опановувати цей танок можна й у 70 років.

— Професійно краще починати з 7-річного віку. Перед цим дитину бажано віддати на спортивну гімнастику або балет. Матиме розтяжку, навчиться перевертатися. Із 5-6 років варто займатися ритмікою, щоб дитина чула і розуміла музику. У професійних танцях результату одразу не буде. Дитині треба хоча б рік-два на зрозуміння того, чого від неї хочуть. Бальні танці — це як гра в шахи, де треба думати. Тут більше розумової праці, ніж фізичної. Потрібно розуміти стратегію — чому тут ногу слід ставити так, а тут зробити підтримку.

Бути надто худим необов'язково. Оптимальна вага за зросту 165 см — 55 кг. Щоб не гладшати, танцівники дотримуються спортивного режиму харчування.

— Це не дієта. Просто більше їсти каш, м'ясо, рибу, сири. Білки — це цеглинки для наших м'язів. Добре тамують голод перемелені сухофрукти з лимоном та горіхами, заправлені медом. У цій суміші достатньо калорій. Це добрий замінник солодощам і булочкам, який запобігає судомам.

Аби бути у формі, Анна щоранку бігає, качає прес, відвідує спортзал або басейн.

— Танцівниця повинна завжди мати гарну зачіску, макіяж, уміти спілкуватися. Тому серце крається, коли на тренуваннях бачу дівчат у широких штанях із матнею до колін і з чимось незрозумілим на голові.

Танцівникам важко поєднувати сім'ю і роботу

— У танцях між парами часто зав'язуються романи, — розповідає Анна Олефіренко. — Мої батьки танцювали і дотанцювалися до мене. Але таким партнерам важко поєднувати особисте життя і роботу. На спорт витрачають багато емоцій і сил. На додачу всякі домашні справи дратують — посуд не помив, рушника неправильно повісив. Це потім позначається на роботі, починаються конфлікти і пара розпадається.

У липні в Грузії побралася пара танцівників 25-річна Олена Шоптенко та Дмитро Дікусар, 27 років. Доти він три роки був у шлюбі зі співачкою Іриною Білик. Із нею виступав на телешоу "Танці з зірками" 2007-го.

Зараз ви читаєте новину «Танго танцювали самі чоловіки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути