пʼятниця, 08 жовтня 2010 00:20

Бабак спить у вольєрі з левеням

Автор: фото з сайта www.life.pravda.com.ua
  Левеня Зінзі обіймає бабака Боба у вольєрі зоопарку південноафриканського міста Соуето
Левеня Зінзі обіймає бабака Боба у вольєрі зоопарку південноафриканського міста Соуето
У зоопарку південноафриканського Соуето, передмістя Йоганнесбурга, піврічне левеня Зінзі потоваришувало із 2-річним бабаком на кличку Боб. - До нас левеня потрапило, коли йому був лише день, - розповідає директор звіринця 33-річний Марсел Туньє. - Ми знайшли його в джунглях. Мати покинула дитинча напризволяще. Зінзі був такий беззахисний. У природі він би не вижив: його з'їли б дикі звірі або помер би з голоду.

До двох місяців левеня тримали в окремому вольєрі, годували молоком і невеликими шматками м'яса. Назвали його Зінзі на честь зоолога, який виходив тварину.

- Потім почали випускати на прогулянки. Перший із ним познайомився бабак Боб. Одразу прив'язався до нього. Тепер разом граються, п'ють та їдять. Боб повторює все за Зінзі. Поселили їх у спільний вольєр. Вони разом лягають спати. Зінзі лапами обіймає друга за шию і так тримає всю ніч.

Зоопарк має територію 1 тис. га. Тут живуть 36 видів тварин - леопарди, гепарди, гієни, змії та птахи.

- Боб став справжньою зіркою зоопарку, - продовжує директор. - Дехто приходить по п'ять-шість разів, аби побачити його. Зазвичай бабаки поводяться агресивно, але Боб - класний. Він любить позувати перед камерами, бере з рук відвідувачів яблука та кедрові горішки. У нього тут багато друзів, яких він щодня навідує. Грається з гієнами, полюбляє хапати за крила птахів і ганяти наввипередки з леопардами.

Зараз ви читаєте новину «Бабак спить у вольєрі з левеням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути