пʼятниця, 22 жовтня 2010 04:05

"Уночі там було чути дитячий плач"

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Студенти одного з аграрних коледжів на Вінниччині кажут, що в їхньому 5-поверховому жіночому гуртожитку на останньому поверсі з'являється привид.

— На початку 1990-х там студентка родила дитинку і задушила її. Потім повішалась. А тепер дитя ніби кричить уночі. Може, це брехня. Але якась причина є, чому відтоді там нікого не поселяють. Кажуть, раніше поселяли, то ті дівчата сходили з розуму, — розповідає 22-річна Наталя Халепа, випускниця.

28-річна Іванна Сидорчук жила в гуртожитку у 1999–2002 роках.

— П'ятий поверх був закритий. Уночі там було чути дитячий плач. Одного разу вахтерку підміняв чоловік, дядя Жора. Ввечері він піднявся на п'ятий поверх перевірити, чи вода не протікає. Вибіг звідти блідий, у нього тремтіли руки, — згадує.

Вахтери та комендант чутки заперечують. Дозволяють оглянути п'ятий поверх. Зараз він реконструюється.

Поверх у аварійному стані: стеля у дірках, стіни потріскалися, обсипалася штукатурка. На підлозі майже відсутнє покриття. Подекуди на вікнах замість скла плівка.

Ректор коледжу Сергій Середа, 65 років, говорить, що троє студентів агрономічної секції створили в навчальному закладі сатанинську секту.

— Головою секти була другокурсниця. Студенти розповідали, що вона називала себе спадковою відьмою. Потім перевелася на заочну форму, а секта ніби

закрилася.

Ректор вирішив освятити гуртожиток.

— Це мало би психологічно заспокоїти студентів або дійсно вигнати потойбічну силу. Погодився допомогти отець Стефан із греко-католицької церкви. Єпископ автокефальної відмовив нам. Пояснив, що обряд вигнання нечистої сили можуть робити лише спеціально підготовлені монахи. Інакше темні сили будуть мститися владиці до сьомого коліна. Богослужіння провели зі студентами в колишній ленінській кімнаті. Крім привидів, у нас також була кімната номер 262, де в 1990-х сталися три смерті. Студент під час бійки зарізав сусіда. Через деякий час один хлопець повішався. Ще згодом із вікна викинувся студент. Ми перетворили цю страшну кімнату на складське приміщення. Його також освятили.

Зараз ви читаєте новину «"Уночі там було чути дитячий плач"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути