пʼятниця, 21 жовтня 2016 00:25

Не дозволили передати в камеру пластикові стаканчики

— Воду з-під крана не п'ю. Двічі на день, коли розносять їжу, запитують: "Чай? Окріп?" Беру чай. Він солодкий. Для роботи мозку потрібна глюкоза, — говорить Роман Сущенко про умови перебування в СІЗО. Сидить у двомісній камері. Там є холодильник, телевізор і радіо.

— Он ни в чем не нуждается. Я передал страниц 60 публикаций о нем. Роман все перечитал. Удивлен, что так много о нем ­помнят, — розказав в одному з інтерв'ю адвокат Сущенка Марк Фейгін.

— У Москві було важко знайти людину, яка понесла б передачу Романові в СІЗО. Всі бояться, родичі залякані. Погодився громадський активіст Марк Гальперін, — каже Наталія Костіна, керівник міжнародного відділу Укрінформу.

Затриманому дозволяють передавати до 50 кг на місяць.

— Передали пухову куртку, тапочки, щітку для волосся, чайник, носовики, папір, зошити й ручки. Не дозволили тільки пластикові стаканчики й мішечок, в якому був чайник. Із зошитів попросили витягти скріпки. Бо затриманий може їх заточити й перерізати вени, — розповідає Марк Гальперін.

За кілька днів після затримання Сущенка відкрили гривневий рахунок на ім'я його доньки Юлії.

— Перекази на карту йдуть постійно, — каже Гальперін. — Надсилають і українці, й росіяни. Гроші потрібні Роману на засоби особистої гігієни та теплий одяг. У слідчий ізолятор попав у штанях, футболці й осінній куртці.

Охочі допомогти Роману ­Сущенку можуть переказати гроші через Приват­банк. Код ЄДРПОУ 14360570, МФО банку 305299, рахунок одержувача — 29244825509100, номер картки — 5168 7555 2881 6495. Ім'я одержувача — Сущенко Юлія Романівна.

Зараз ви читаєте новину «Не дозволили передати в камеру пластикові стаканчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути