пʼятниця, 21 жовтня 2016 05:35

"Цивільна дружина планує відсудити половину спадку"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"У моєї сім'ї чорна полоса, — розповідає в листі Вікторія Станіславівна з Київщини. — Внучка розійшлася з чоловіком. У неї залишилася 3-річна донька. Батько дитини нічим не допомагає, але хоче постійно брати її до себе. Чи помиряться вони? Внук довго не міг знайти роботу. Зараз влаштувався водієм на маслозавод. Одна ворожка нам сказала, що йому дівчина поробила на смерть".

Вкладає в конверт фото внучки Антоніни зроб­лене у липні 2013-го. Жінка тримає немовля біля пологового будинку. Поруч онук Євген у чорній куртці. Листи коментує київський біоенергетик Валентина Гавура.

— Онука матиме другий шлюб. Перший чоловік постійно перешкоджатиме. Матеріальної підтримки від нього годі чекати. Антоніна народить ще хлопчика. Про невдалий досвід подружнього життя скоро забуде. Онук у грудні ­змінить ро­боту. Порчі на ньому не бачу. Теж матиме два шлюби. Перший — цивільний, затягнеться до трьох років.

"Батько — лікар, сам урятував сотні життів, але себе не доглядів, — починає лист Ольга Леонідівна з Полтави. — Коли захворів, всі відвернулися. Півроку він жив з раком. Четверта стадія. Лікарі казали, що треба змиритися й чекати, бо шансів нема. І ми залишилися вдвох, у чотирьох стінах. На похорон до тата прийшло кілька десятків родичів і знайомих. Жінка, з якою півтора року зустрічався, не з'явилася. А зараз має якісь претензії до мене, доводить, що вони жили з батьком у цивільному шлюбі. Я мала бути єдиною спадкоємицею. Але Оксана видає себе за цивільну дружину тата. Планує відсудити в мене половину майна".

Біоенергетик кладе правицю на паспортне фото Ольги. Вона кучерява, рудоволоса, має зелені очі.

— Спадок батька залишиться вам. Цивільна дружина відступить, бо докази проти неї. Перші два роки батька дуже бракуватиме. У вашому житті може з'явитися його старий друг. Не відмовляйтеся від допомоги. Підтримка зараз не завадить. Вам вирішувати, чи переросте це в роман.

"У молодому віці помер мій чоловік, потім трагічно загинув батько, — пише львів'янка Марія, 49 років. — У день весілля доньки біля будинку хтось викопав яму. Її син на великі релігійні свята хворіє й потрапляє до лікарні. Хто з сусідів нам бажає стільки невдач?"

— Не шукайте людей, які бажають вам лиха, бо в очі все одно брехатимуть про добрі наміри. Сходіть до церкви і поставте свічку за здоров'я тих, кого підозрюєте в скоєному. Онук переросте хвороби. На нього чекає велике спортивне майбутнє.

"Сину Віктору в серпні виповнилося 20 років, — пише 43-річна Валентина з Хмельниччини. — Він має епілепсію. У червні закінчив торговельно-економічний коледж. У 2014 ро­ці, коли навчався в 11-му класі, знепритомнів після уроків. Возили його до бабки — легше не стало. Він хоче попри все піти на роботу. А я не можу його відпустити".

— Віктору треба думати не про роботу, а про лікування. Допомогти можуть спеціалісти зі столиці чи Дніпра. Не гайте часу на знахарок і ворожок. Нетрадиційна медицина у вашому випадку безсила. Не позбавляйте його особистого життя. В інтернеті познайомиться з дівчиною, з якою пов'яже свою долю.

"Не кожному так щастить зі свекрухою, як мені, — розповідає в листі харків'янка Поліна, 38 років. — Я рано втратила маму. Ольга Миколаївна замінила мені її після шлюбу. Ми не мали одна від одної таємниць. Одного разу вона мені каже: "Полю, поки я Олега на подвір'я витягну, подивися його телефон. У мене дурне відчуття, що він когось завів". Я похолола. Ніколи чоловіків телефон навіть у руки не брала. З телефона довідалася про його зраду. Чоловік два місяці переписувався з Катею, своєю секретаркою. Повідомлення були інтимного характеру. Місяць минув. Свекруха просить простити, дати йому час. Ми досі не сказали Олегові, що про все знаємо".

— Дарма намагаєтеся вдавати, що нічого не сталося. Життя для вас поділилося на дві частини: до і після зради. Не відкладайте розмову з чоловіком. Стосунки з Катею заради вашого шлюбу він може порвати. Але не факт, що більше не зраджуватиме.

Зараз ви читаєте новину «"Цивільна дружина планує відсудити половину спадку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути