середа, 25 березня 2009 17:28

Ґальяно показав "заморожених українських наречених"

Тиждень моди осінь–зима 2009–2010 завершився в Парижі. Ажіотаж викликала колекція арт-директора модного дому "Діор", британського дизайнера 48-річного Джона Ґальяно. Він створив її за мотивами національних костюмів України та інших країн Східної Європи. В оздобленні використав червоний і чорний кольори. Рукави блуз і подоли спідниць прикрасив стилізованою вишивкою. Чобітки оздобив гуцульськими помпонами.

Критики назвали колекцію "Заморожені українські наречені". Обличчя моделей розмалювали в сірих і синіх тонах. Голови дівчат щільно облягали капелюшки з монет. У гримі моделі нагадують Панночку з повісті Гоголя "Вій".

— Ми хотіли, щоб люди плакали, коли бачитимуть це, — пояснив стиліст Жульєн Діс. — Наші моделі є збірними образами нареченої, черниці та Мадонни. В Україні дивовижні жіночі народні костюми. Ми передивилися багато літератури з історії вашого одягу.

Джон Ґальяно не вперше звертається до українських мотивів. 1998-го для дому "Живанши" він створив колекцію під назвою "Історія української нареченої, яка втекла з циганами і мандрівним цирком". Представив її у винному погребі.

Дизайнера називають "модним бунтарем". Колись на показі колекції "Грішні ангели" він обливав кожну модель відром холодної води, щоб муслінові сукні  мали яскравіший вигляд. А показ за участю Наомі Кемпбелл та Кейт Мосс  влаштував у закинутому особняку, в якому не витерли навіть пил.

Зараз ви читаєте новину «Ґальяно показав "заморожених українських наречених"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути