вівторок, 15 вересня 2009 08:12

Елтон Джон може всиновити українського хлопчика

Минулої суботи британський співак і композитор сер Елтон Джон, 62 роки, приїхав у місто Макіївку Донецької області. До місцевого дитбудинку його запросила керівник фонду "АтиСНІД" 38-рiчна Олена Франчук, донька Леоніда Кучми.

Для прес-конференції на галявині поставили біле шатро. По обидва боки від стола кондиціонери і плазмові екрани. Олена Франчук попереджає, що співака не можна фотографувати зі спалахом. І просить не запитувати про особисте життя.Із дитбудинку Елтон Джон виходить за годину — у чорному костюмі, блакитній майці, білих кросівках. Окуляри з круглими темно-синіми стеклами, на лівій руці тонка обручка. Його супроводжують Олена Франчук, її чоловік мільярдер Віктор Пінчук та чоловік співака 46-річний Девід Ферніш. 2005-го композитор офіційно оформив з ним шлюб. Девід керує благодійним Фондом Елтона Джона. На руках несе 14-мiсячного хлопчика на ім"я Лев.

— Элтон Джон в Макеевке — это чудо! — починає Олена Франчук. Бажає, щоб таким же дивним чином змінилася доля ВІЛ-позитивних дітей в Україні. — Мы делаем этот проект с надеждой, что "Дети+" обретут свою любящую семью.

На Олені чорний брючний костюм, чорні босоніжки на високих підборах і біла футболка. На нігтях французький манікюр. Вона розповідає, що проект покликаний адаптувати цих дітей до життя в суспільстві.

На екранах показують фільм про життя ВІЛ-інфікованих . Після цього Елтон Джон ділиться враженнями:

— Я побачив стільки чудових дітей у цьому будинку. Він прекрасно працює, я в захваті. Але мені й сумно, — пояснює, що приїхав в Україну, бо тут найбільше ВІЛ-інфікованих у Східній Європi. А ще через те, що Віктор Пінчук і Олена Франчук — його друзі.

Олена додає, що сер Елтон подарував дитбудинку піаніно "Ямаха" і виконав для дітей пісню.

Девід Ферніш продовжує тримати Лева на руках. Той грається його значком.

— Чи не подумує Елтон Джон про усиновлення Лева? — запитують журналісти. Хлопчик схожий на музиканта.

— Ми з Девідом говорили про це, — відповідає Елтон Джон. — Він хоче, але я поки що кажу "ні". Мені 62 роки, я багато подорожую і маю насичене життя. Може, для дитини це буде не надто добре, що я такий зайнятий, — робить паузу. Потім продовжує: — Було б чудово взяти його до себе. Цей хлопчик украв наші серця — моє і Девіда. Не знаю, чи вийде, чи зможу я... Таких юридичних відносин між Україною і Великою Британією немає. Можливо, Девід зможе — він громадянин Канади. Подивимося. Ми прагнутимемо зробити все можливе, щоб допомогти цій дитині.

Після прес-конференції повна жінка в білому халаті забирає у Ферніша хлопчика. Елтон Джон фотографується з ним, кілька разів цілує у щічку. Маля сміється. На грудях у нього бовтається значок.

Музиканта і його супутників чекають два чорні "мерседеси". Елтон Джон обіймає працівників дитбудинку і батьків, які усиновили інфікованих дітей. Машини від"їжджають.

Макiївчанка Вiра Росоха раніше працювала в цьому будинку. Стала прийомною матір"ю для шести ВІЛ-позитивних дітей.

— Діти показали Елтону Джону виставу, в якій дівчинка шукала свою матір серед казкових героїв, — розповідає Віра Василівна про те, що відбувалося в дитбудинку. До неї притискаються хлопчик років 8 і трохи старша дівчинка. — Я розказала йому про моїх дітей. Він поцілував мене на очах у всіх.

— За 17 місяців роботи проекту "Дiти +" нові сім"ї з"явилися у 36 ВІЛ-позитивних сиріт. 22 з них усиновили з нашого дитбудинку, — каже головлікар закладу Віктор Гончаров.

Дитячий будинок для ВІЛ-iнфiкованих дітей у Макіївці — найбільший в Україні.

На Олені чорний брючний костюм, чорні босоніжки на високих підборах. На нігтях французький манікюр

На проект "Дiти +" фонд Олени Франчук виділив $2,5 млн, фонд Елтона Джона — 500 тис. фунтів.

Приїзд співака обурив депутата Ворошилівської райради Донецька і сина заступника губернатора Донецької області Бориса Адамова —

31-річного Олександра Адамова. Він написав відкритого листа Олені Франчук: "Його візит буде розцінений як пропаганда гомосексуалізму — огидного збочення, засуджуваного релігіями. Поширення цієї зарази має багато негативних для суспільства наслідків".

— Елтон Джон — символ усіх геїв, — пояснює Адамов "ГПУ". — Мені видається, організатори не усвідомлюють цього. Коли у школах діти вивчають Чайковського, ніхто не каже: послухаємо знаменитого гея. А коли говорять про Елтона Джона, ми згадуємо про його орієнтацію, бо він піарить цю тему. Такі гості небажані, Україна і без цього втрачає населення щодня.

Зараз ви читаєте новину «Елтон Джон може всиновити українського хлопчика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути