пʼятниця, 01 січня 2016 00:20

"Дев'ять днів після смерті Андрія не могла піднятися з ліжка"

Автор: Фото З САЙТА WWW.PHOTOSPILKA.COM
  Співак Андрій Кузьменко загинув в автокатастрофі 2 лютого поблизу села Лозоватка на Дніпропетровщині. Його позашляховик врізався в молоковоз
Співак Андрій Кузьменко загинув в автокатастрофі 2 лютого поблизу села Лозоватка на Дніпропетровщині. Його позашляховик врізався в молоковоз

— Недавно був у Львові, заїжджав на могилку до Кузьми. Розповів йому, що робиться в шоу-бізнесі, про нові пісні й групи. Щоразу кажу, як нам його бракує. Прошу, аби допомагав з небес, — розповідає продюсер 59-річний Володимир Бебешко.

Він був другом і продюсером лідера гурту "Скрябін" Андрія Кузьменка, 46 років. Співак загинув в автокатастрофі 2 лютого поблизу села Лозоватка Криворізького району на Дніпропетровщині, коли повертався з концерту в Кривому Розі. Його позашляховик врізався в молоковоз.

В Андрія залишилася дружина 46-річна художниця Світлана й донька 17-річна Марія-Барбара. Скрябіна поховали в родинному склепі в селищі Брюховичі поблизу Львова. Там живуть його батьки — 69-річна Ольга Михайлівна та Віктор Кузьмич, 72 роки. У травні Ольга Кузьменко випустила книжку спогадів про сина "Моя дорога птаха. Мамина книжка".

— Дев'ять днів після смерті сина не могла піднятися з ліжка, — каже Ольга Михайлівна. — Думала, що не переживу. Знайомий порадив писати — все, що на душі, викласти на папір. Взяла чистий аркуш, ручку. Почала з дитинства Андрія, а далі пішло слово за словом, сторінка за сторінкою. Згадала, як Андрійко не любив ходити у дитячий садок, історію про вчительку, яка його не злюбила, про друга-зрадника. Про армію не писала, бо всі історії того періоду син виклав у книжці "Я, Паштєт і Армія". Додала спогадів про Андрійкову участь у революції і в АТО. Він важко переживав ці події. Казав, що на своїх концертах більше проповідує, ніж співає.

Соліста гурту замінили двома фронтменами — фіналістом "Голосу країни" Євгеном Толочним і рок-співаком Євгеном Галичем. Виконують пісні по черзі.

— Перед сороковинами за сином 9 березня я відчула, що гурт "Скрябін" повинен продовжити існування, — говорить Ольга Михайлівна. — Уві сні отримала чітку вказівку: "У групі має бути два пацана і Шпрот". Шпрот — прізвисько бек-вокалістки "Скрябіна" і солістки проекту "Поющіє труси" Ольги Лізгунової. Хлопців відбирали на кастингу.

Влітку дали два концерти пам'яті Скрябіна. На київський 20 травня зійшлися 10 тис. прихильників. На львівському 21 червня було 40 тис. глядачів.

— Перед загибеллю Андрія зібрали 16 пісень "Поющіх трусов". Для диску бракувало однієї пісні, — згадує Володимир Бебешко. — Подзвонив до Кузьми, кажу: "Є тема. Знаєш, що гламурні тьолки із силіконовими губами та сіськами запрошують до себе у гості подруг, аби покричати у караоке". Він: "Класна тема. Напиши музику, я напишу текст. І буде пісня". Уже була мелодія, коли Андрій загинув. Почали шукати текст. Дружина знайшла на Андрієвому телефоні слова до пісні "Караоке". Поставили її в альбомі першою. Привіз диск на могилку, кажу: "Це твоя творчість, ти маєш її почути перший". Біля його могили завжди багато молоді й старших людей. Залишають квіти, свічки, пасочки, цукерки, листи, вірші.

13 жовтня до президента Петра Порошенка надійшла петиція від 25 тис. українців. Вимагали присвоїли Кузьменкові звання народного артиста України. Президент відмовився: почесне звання посмертно не дають. Співака нагородили орденом "За заслуги" першого ступеня. Міська рада Волновахи на Донеччині перейменувала вул. Жовтневу на ім. Кузьми Скрябіна.

— У Скрябіна є те, чого бракує багатьом — народна любов, — каже співачка 34-річна Наталя Карпа. — Андрій ніколи не гнався за офіційними винагородами. На всю цю ситуацію сказав би: "Фігня. Рубаємо, малі, дальше, пишемо пісні".

6 лютого 2016 року в київському Палаці спорту відбудеться концерт-реквієм "Кузьма Скрябін. Рік Самотності".

Зараз ви читаєте новину «"Дев'ять днів після смерті Андрія не могла піднятися з ліжка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути