пʼятниця, 16 вересня 2011 05:30

Андрія Кориневського мати заставляє одружитися

Автор: фото: Андрій Шматов
  Киянину Андрієві Кориневському висунули звинувачення в побитті Андрія Саламатова, який  чергував на столичному стадіоні ”Динамо” 7 серпня під час матчу ”Динамо”—”Карпати”
Киянину Андрієві Кориневському висунули звинувачення в побитті Андрія Саламатова, який чергував на столичному стадіоні ”Динамо” 7 серпня під час матчу ”Динамо”—”Карпати”

Фаната футбольного клубу "Динамо" 28-річного Андрія Кориневського викликали у прокуратуру за бійку на столичному стадіоні "Динамо" 7 серпня під час матчу "Динамо"–"Карпати". Друзі Андрія кажуть, що насправді його судять за гасло "Спасибо жителям Донбасса за президента п...са", яке лунало із фанатських секторів. Його авторство приписують Андрієві.

— Причиною дійсно є гасло, якого я не кричав, — Андрій сідає на лавку у столичному парку Шевченка. Він у темних кедах із білими шнурками, стрижений під "їжака". — На невеликі потасовки на футболі зазвичай дивляться крізь пальці. А тут такий резонанс. У серпні на харківському стадіоні, коли "Металіст" грав із французькою командою, один фанат помер під час бійки. Але ні в пресі, ні на телебаченні про це нічого не говорили.

Уболівальнику висунули звинувачення в побитті Андрія Саламатова, який чергував на стадіоні і хотів зірвати прапор із зображенням Романа Шухевича, командира Української повстанської армії. Якщо Кориневського визнають винним, то можуть засудити на чотири роки позбавлення волі.

— Усе почалося з того, що якийсь чоловік повиснув на прапорі, який тримав на вудці один із фанатів "Карпат", і хотів його зірвати. Ніхто цього чоловіка не знав, він не мав ні емблем "Динамо", ні "Карпат", не належав до жодного фан-клубу. Ми стали сміятися, що "карпатівець" карася піймав. Це вже потім побачили, що на прапорі був портрет Шухевича. Я зрозумів, що пахне бійкою. Бо зняти прапор — велика образа і приниження. Це як украсти військове знам'я під час бойових дій. Фанати ревниво ставляться до прапорів і шарфів з атрибутикою клубу. Щоб не було проблем, я зіскочив із трибун і побіг до чоловіка із портретом. З інших секторів теж збиралися фанати. Чоловік злякався і впустив стяг. І тут я зрозумів, що зараз почнеться. Став на дорозі й розкинув руки, щоб не пустити своїх хлопців у бійку. На камері видно, як я стримую хвилю фанатів.

Андрій розставляє руки, показуючи, як це робив на стадіоні. Дивиться, що перехожі озираються, складає руки на грудях і відкидається на лавці.

— Боковим зором побачив, як кілька фанатів з інших секторів пнули ногами того чоловіка. Із трибун фанатів "Карпат" почали кричати "Бандера, Шухевич — герой", "Комуняку на гілляку". А з наших трибун десь із верхніх рядів скотилося те злополучне гасло про президента — "Спасибі Донбасу". Це народна творчість. Але приписали її мені, бо я на фан-секторі заряджаючий — вигадую і першим викрикую гасла в рупор. Я політичні кричалки ніколи не підтримую, бо це робить людей агресивними. Перервати такий заряд практично неможливо, бо народ завівся.

Морщить лоб, коли говорить. Він неголений, має густі брови.

— Міліція мене схопила через кілька днів. Я не ховався, бо не відчував своєї вини. Ходив на всі матчі, як і раніше. Ніколи такого не було, щоб через кілька днів ловили і притягували до відповідальності. Тих хлопців, яких зафіксувала камера, що вони справді били Саламатова, не затримали. Може, тому, що вони разово прийшли на матч, а я постійний фанат і мене всі знають. Перший раз у відділку тримали понад 3 години, намагалися пояснити, що на розмитому відео, де видно тільки як я зіскакую з трибун, вони побачили, що я ногами б'ю того чоловіка. Насправді там видно, як п'ятеро інших хлопців б'ються, і їхні обличчя чітко зафіксовані. Мене там немає і бути не могло.

Кориневського відпустили на підписку про невиїзд.

— Зараз чекаю суду, — позіхає. — Мама моя незадоволена. Каже, у 28 років міг би потрібнішою справою займатися, одружитися, дітей завести. Але я ходжу на ігри з 10 років, відколи тато привів на стадіон. Навіть не згадаю, хто тоді грав і який рахунок. Хочу, аби моя дружина любила футбол. Зараз дівчини не маю. Живу сам, до матері ходжу тільки в гості, постійної роботи не маю, підпрацьовую, створюючи сайти. Більшість моїх друзів у фан-клубі. Ми не лише на стадіонах зустрічаємося. Часто їздимо на шашлики, влаштовуємо дружні матчі. Тоді у глядачі запрошуємо футболістів "Динамо". Вони вболівають за нас ще гучніше, ніж ми за них. Раз нам тренер дзвонив і сварив, що захисник Тарас Михайлик через нас ледь голос не зірвав.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Кориневського мати заставляє одружитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути