понеділок, 20 липня 2009 17:18

Андранік Алексанян привіз із "Базару" три тисячі доларів

Автор: фото з сайту www.dance.1plus1.ua
  За перемогу  у дитячому конкурсі фестивалю ”Слов’янський базар” співак Андранік Алексанян із Хмельницького отримав 3 тисячі доларів
За перемогу у дитячому конкурсі фестивалю ”Слов’янський базар” співак Андранік Алексанян із Хмельницького отримав 3 тисячі доларів

Хмельничанин 11-річний Андранік Алексанян переміг у дитячому конкурсі фестивалю "Слов"янський базар". Він виконав пісні "Чорнобривці" та "Варто чи ні", яку співав Олександр Пономарьов. За перемогу отримав $3 тис.

— Перед виступом зовсім не хвилювався, — каже хлопець. — Мене оберігав мій хрестик. Мамочка пообіцяла, якщо буде перемога, — подарує мені пекінеса. Я такий радий, що мені куплять собаку!

Людмила Алексанян, 45 років, їздила на конкурс разом із сином.

— Покупку песика відкладемо до осені. Зараз треба думати про Євробачення, — говорить. — Поки що Андранік грається сусідським пекінесом. У червні в нас було 30 хом"яків — поступово розплодилася пара, яку синові раніше принесли. Собі залишили двох самочок і самця, решту роздарували.

У Вітебську Алексаняни жили в гуртожитку медінституту:

— Умови такі собі. Телевізора не було. Добре, що хоч ліжка і туалети стояли, — розповідає мати. — По приїзді дали 280 тисяч "васильків" (750 грн. — "ГПУ"). Вони такі ж, як і білоруські рублі, але дійсні тільки в час проведення "Слов"янського базару". За них харчувалися у кафешках. Кілька десятків тисяч залишилося. Поміняти на долари не встигла. Накупляла вазочок і сувенірів. Коли сиділа з сином у гримерці перед виступом, зайшов один армянін. Сказав, що приїхав на фестиваль заради Андраніка. Три дні виступали — і щодня тільки Андраніка викликали на біс. Син подружився з учасниками з Таджикистану та Росії. Після концерту представники радіостанції "Маяк" узяли кілька наших дисків. Тепер пісня синочка буде в ротації в Росії.

Киянин 28-річний Петро Дмитриченко на "Слов"янському базарі" посів четверте місце.

У червні в нас було 30 хом"яків

— Андранік у Вітебську був місцевим улюбленцем, — каже він "ГПУ". — Уся делегація його підтримувала. Сідали за спиною в Дмитра Клімашенка й Ігоря Кондратюка, які судили конкурс, і кричали, аплодували. Навіть підспівували. Хтось там нарікав, що Андранік переміг лише тому, що в журі були два українці. Це все вигадки. Звісно, в журі є свої домовленості. Скажімо, в італійців незабаром конкурс у Сан-Ремо, і в британців теж. Якщо хтось із членів журі голосує за учасника з цієї країни, то автоматично потрапляє до складу журі на їхньому конкурсі. Але ні Кондратюк, ні Клімашенко цих підводних течій не знали — на конкурсі вони вперше. Тому судили чесно. Якби все залежало лише від журі, я не посів би четверте місце.

Восени Андранік представлятиме Україну на дитячому Євробаченні. Виконає там пісню "Три тополі, три сурми", слова і музику до якої написав сам. У кліпі на цю композицію Андранік з"явиться у ролі Котигорошка. Він сидітиме на поні з козацькою булавою. 46-річний батько Андраніка Вардеван зараз шукає у Хмельницьку поні, щоби навчити сина їздити верхи:

— Думаю, це не тільки допоможе нам на Євробаченні, а й покращить його здоров"я.

Андранік хворіє на ахондродисплазію — вроджений дефект росту кісток. Зріст хлопчика — 1 м 8 см. У фіналі національного відбору на Євробачення прем"єр-міністр Юлія Тимошенко пообіцяла оплатити операцію.

— Ми пройшли два обстеження у столичній клініці, — каже Вардеван. — Завтра я надішлю наші аналізи й знімки в німецьку клініку. Якщо вони візьмуться нас лікувати, після конкурсу будемо готуватися до операції.

Зараз ви читаєте новину «Андранік Алексанян привіз із "Базару" три тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути