четвер, 22 вересня 2011 07:30

36 ночей проспав із левицею Олександр Пилишенко

36 днів прожив у клітці з левицею художник 39-річний Олександр Пилишенко з міста Василівка Запорізької області. За цей час він прийняв пологи в хижака і намалював 13 картин. До створення власного міні-звіринцю працював директором художньої школи.

В Олександра Пилишенка у дворі живуть три леви, ведмідь, пара рисей, три собаки. Вирішив пожити у клітці з хижаком, аби привернути увагу спонсорів і розширити свій зоопарк. Перед експериментом відкрив рахунок для внесків. Левицю Катю вибрав, тому що вона — перший хижак, якого завів.

— Катюха у нас с пеленок с людьми дружит. Я в ней был уверен на все сто, — розповідає художник. — Леви, мов собаки, віддані й розумні. Катюха жодного разу не подивилася на мене як на здобич.

У клітку зайшов 2 серпня. Спав на дерев'яному настилі з сіном.

— За весь час у нас не виникало жодних конфліктів із Катею. Лише коли намалював першу картину, вона роздерла її пазурами. Певно, не сподобався запах фарби, — розказує. — Мені довелося відмовитися від деякий благ цивілізації. У вольєрі на 36 квадратних метрів мав душ і туалет. Не користувався шампунями та милом, щоб не дражнити хижака незрозумілими запахами. Запустив бороду.

У клітці Олександр змінив пару штанів. Левиця роздерла одні, коли гралася.

— Найбільше хотілося поспати без світла. Навколо клітки стояли чотири камери. Вони цілодобово знімали мене. Поспати в темряві вдалося тільки раз, коли не стало електрики, — згадує.

На 11-й день у левиці почалися перейми.

— Це її треті пологи. Народила сама. Після окоту нікого до себе не підпускала, а мені дозволяла поруч бути. Я її гладив, брав дитинчат на руки. Їли ми окремо. Вона — м'ясо, а я бутерброди.

За тиждень до кінця експерименту Олександр застудився.

— У отца поднялась температура, был кашель. Очень волновались за него, уже хотели досрочно закончить акцию, но он настоял на продолжении. Мама готовила ему еду. Катюхе она понравилась. Маме пришлось готовить уже на двоих, — розказує 21-річний Денис Пилишенко.

Олександр вийшов із клітки 7 вересня. Його зустрічали близько 300 людей.

— Я б ніколи не наважилася зайти у клітку до лева, — каже ветеринар Олеся, 32 роки. Вона приїхала у Василівку із Запоріжжя на завершення акції. — Спрогнозувати поведінку хижака — непросто. Тим паче левиця була вагітна. У такому стані тварина перезбуджена і дратівлива. Довіряти левам небезпечно. Дресирувальники теж своїх звірів виховують із дитинства, але вже не одного роздерли і покусали. На такий експеримент міг піти тільки такий відважний чоловік, як Саша.

Усі картини, намальовані олійними фарбами на полотні, Олександр роздарував знайомим і меценатам. Достатньої кількості грошей на розширення звіринцю не вдалося зібрати. На рахунок поклали 500 руб. (грн), відвідувачі зібрали 5 тис. грн.

Акція потрапила до Книги рекордів України. Олександр планує подати документи в Книгу рекордів Гіннеса. Зараз світовий рекорд належить американцю Джеймсу Джаблону, який прожив у клітці з хижаком два тижні.

Зараз ви читаєте новину «36 ночей проспав із левицею Олександр Пилишенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути