вівторок, 16 лютого 2010 08:11

17-річні батьки з немовлям живуть у притулку

11 листопада в 17-річних Катерини Ващиленко і Володимира Шейкiна з Макіївки на Донеччині народився син Денис. Пара одружилася 15 лютого. Обоє — сироти, живуть у притулку для бездомних. Із гуртожитку при училищі Катерину з дитиною виселили.

— Катя со второго класса воспитывалась в интернате. У Вовы мамы нет с трех лет, — розповідає Тетяна Носач, 36 рокiв, директор донецького центру для безпритульних дітей "Місто Сонця". — Вову до нас привів хлопчик Стас, який жив у підвалі. Їх у міліції били, щоб призналися, що відбирали мобілки. На сиріт часто вішають те, що не можуть розкрити. Я пішла на судове засідання. Там від Вовиного майстра з училища випадково дізналася, що хлопець став батьком. Їх змусили покинути немовля в пологовому будинку. Вона з температурою 38 сидить на уроках, плаче, молоко з грудей тече, проступає через одяг. 30 листопада ми забрали Дениса й Катю до себе.

У притулку в кімнаті площею 30 м для Катерини й 3-місячного Дениса шафою відгороджений кут. У шафі стоїть глобус. Одяг і пелюшки складені в стопки. Біля вікна тахта, на ній лежить немовля.

— Вова в училищі, приїде на вихідних, — зітхає Катерина. Обличчям виглядає на 14 років. — Швидше б уже прийшов. У тому училищі стільки дівчат, — відводить блакитні очі вбік.

Каже, що ревнує Володю до одноліток. Чекає, що навесні закінчить училище і влаштується на роботу.

— Ми з ним помилково зійшлися. До мене друг його підійшов: "З тобою Вова хоче зустрічатися". Потім я дізналася, що йому подобалася інша Катя. Два місяці встрічалися. Медсестра роздавала хлопцям презервативи, але Вова не хотів одягати. У моїй групі було шестеро вагітних дівчат.

У моїй групі було шестеро вагітних дівчат

Коли виписалася без дитини, Вова мене мало не вбив. Я плачу: "Куди ми з ним?" А Вова: "Щось придумаємо". Зі стипендії купив курку, сир, салфєтки й масло для малого. Кинув курити, перестав ходити на ігрові автомати. 238 гривень заплатив за реєстрацію шлюбу. Гроші на обручки зняв із книжки, — показує золоті каблучки в червоній коробочці. До однієї прикріплений цінник — 354 грн, до іншої — 345 грн.

— Костюм женихові купили наші друзі за 50 гривень на розпродажі, — розповідає психолог Олена Тишина, 25 рокiв. — Трусики і ліфчик нареченій подарувала Таня Носич. Туфлі Вові й весільну сукню дали добрі люди.

Двоє одногрупниць Катерини здали дітей у дитбудинок "Пташеня" в Макіївці.

Ілона Бєлодєдова годує грудьми свою і чужу дитину

— Ми таких, як Катя, дев"ятеро опікаємо, — розповідає 23-річна Ірина Королець, працівниця макіївського притулку для матерів-сиріт "Мартiн-клуб". — Коли сироти вагітніють, їх виганяють з інтернатів. Ми забираємо їх до себе. Одна з наших дівчат 17-річна Ілона Бєлодєдова годує грудьми 4-місячну Розанну і чужу доньку 3-мiсячну Соню. В її мами Олени пропало молоко.

— Коли зрозуміла, що вагітна, — розповідає Ілона, — зайняла у знайомої грошей і пішла на УЗД. Там кажуть: серцебиття плода — 148 ударів на хвилину. На все життя цю цифру запам"ятала. Я ж сестру Сніжану виростила. Їй 5 років, живе з дядьком у Москві. Вони мене відправили в Макіївку, бо погано поводилася. Жінка дядька казала: "Она гуляет и пьет. С нее толку не будет". Заради своєї Розанночки я готова на все. Сигарети кинула, хоч курила з 9 років.

Зараз ви читаєте новину «17-річні батьки з немовлям живуть у притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути