пʼятниця, 18 березня 2011 11:06

Кличко похвалив Пояркова за удар

Автор: фото з сайта www.mycityua.com
  Художник Сергій Поярков замахується, щоб завдати удару у вухо літератору Олесю Бузині у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів
Художник Сергій Поярков замахується, щоб завдати удару у вухо літератору Олесю Бузині у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів

"Дати прочуханки Бузині мріяли сотні тисяч українських чоловіків. Радію, що зробив це першим", — каже київський художник 45-річний Сергій Поярков. Минулої п'ятниці він побився з літератором Олесем Бузиною, 41 рік, у прямому ефірі політичного ток-шоу на одному з телеканалів.

Конфлікт стався під час обговорення теми "Тарас Шевченко у великій політиці". Бузина поліз у бійку після того, як художник сказав, що письменник написав про нього замовну статтю "дуже незадорого". Він мав на увазі його публікацію 2005 року "Поярковщина во всей красе". У ній автор схвально оцінює діяльність художника.

— Бузина ухопив мене за футболку, хотів звалити. Він розумів, що цей ефір — година його сорому. Я не піддався на його провокації. Тоді він почав чіплятися до ведучого. Коли  його вигнали зі студії, зачепив мого кашкета. Я у відповідь завдав удару у вухо. Раніше товаришував із Бузиною, але у прямому ефірі виправив свою помилку.

Під час бійки в Олеся Бузини порвалася вишиванка. Художник вивихнув мізинець на лівій руці.

— Бузина розповідає, що сорочку йому порвав охоронець, хоч у записі видно, що це зробив я. Після ефіру я подзвонив дружині, попередив, що їду в лікарню. Мені наклали шину, носитиму її два тижні. Коли приїхав додому, дружина вже спала. Для нас це не було епохальною подією.

Після інциденту Сергієві з Австрії дзвонив боксер Віталій Кличко.

— Похвалив мій удар. Кілька хвилин поговорили з ним про цю ситуацію в гумористичному стилі. Побачив, як у нас багато патріотично налаштованих людей. Зараз навіть у магазин спокійно не можу зайти — просять автографи, фотографують, дякують. Після прямого ефіру отримав кілька сотень СМС і електронних листів. Дзвонили знайомі з Канади, Америки, Великобританії, Австралії. Через це в телефоні пам'яті не вистачає.

На початку тижня художник зайшов у Верховну Раду.

— У парламенті лише двоє людей негативно зреагували — колишній нардеп і помічниця одного "регіонала". Сьогодні практично закінчилися роботи на продаж. Мої картини розхапали колекціонери, це для них стало стимулом.

Сергій намалював Олеся Бузину з вусами, як у Шевченка.

— Із роками природа почала жартувати над ним. Він став товстим, огрядним. Якщо Бузина не голитиметься, то буде точною копією поета в старшому віці.

Бузина заперечує, що писав статті за гроші:

— Він сам колись зі мною познайомився. Просив, щоб я написав статтю. Казав, що йому потрібна реклама, бо хоче бути відомим. Я добра людина, тому згодився. Потім висміяв Пояркова і його повадки у своїй книзі "Поверніть жінкам гареми". Там він виведений під прізвищем Сергій Піарков. Описав, як він лізе в друзі до відомих людей. Думаю, він образився, бо має сильний комплекс неповноцінності.

Позаторік під час презентації книги літератора активістка жіночого руху "Фемен" Олександра Шевченко запустила в нього тортом. Звинуватила в образливих висловлюваннях на адресу жінок. Олесь Бузина схопив її та не відпускав до приїзду міліції. Двом відвідувачам, які намагалися заступитися за дівчину, бризнув в обличчя з газового балончика.

Зараз ви читаєте новину «Кличко похвалив Пояркова за удар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

101

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути