Ексклюзиви
пʼятниця, 04 березня 2011 03:00

На Черновецького шарж малювати найлегше

Київський шаржист 40-річний Анатолій Бабич виставив у столичній піцерії "Яблучко" на вул. Воровського 26 шаржів на українських політиків. За одну карикатуру просить 300 грн.

— Почав малювати шаржі півтора року тому, — Анатолій Бабич сідає за стіл у піцерії. На шматку паперу малює дівчину, що сидить за сусіднім столиком. — Політики — цікаві люди. Але кожного малюю недовго, по 3 години — з фотографій.

Найдовше працював над портретом спікера Володимира Литвина:

— Малював його двічі. Ті малюнки викинув — дружина сказала, що він зовсім на себе не схожий. На третій раз попав у яблучко. По обличчю Литвина видно, що він — дуже тонка людина, вміє вживатися з будь-якою владою. Найлегше  малювати Леоніда Черновецького, у нього обличчя дуже пластичне.

Майже всі політики мають широке підборіддя та великі голови.

— Худих людей серед них немає. Всі вони схожі на тих, хто ніколи не бачив спортзалу. Молоді, наприклад, Арсеній Яценюк, ще не дуже розтовстіли. Ці недоліки доводиться компенсувати великою шиєю чи головою.

Торік Анатолій Бабич подарував свій шарж екс-президенту Леонідові Кучмі.

— Мене запросили малювати карикатури на вечірку одного олігарха. Знав, що там буде Кучма, тому взяв його шарж із собою. Підійшов до нього, подарував портрет. Він довго себе розглядав, потім усміхнувся, подякував. Я звернувся до Леоніда Даниловича: "Хочу сфотографуватися з колишнім президентом". Мене поправив його охоронець: "Колишніх президентів не буває". Кучма видався мені дуже стомленим. У такому віці людині треба дбати про своє здоров'я, а не ходити на тусівки.

Анатолій малює лівою рукою, хоч пише та їсть правою. Заробляє на корпоративних вечірках, робить шаржі гостей.

— Година роботи коштує 800 гривень. За цей час малюю близько 12 шаржів. Раджу запрошувати мене посеред вечірки. Тоді гості встигнуть випити, у них буде гарний настрій. На початку половина відмовляються позувати. Під кінець черга вишиковується. А ввечері доводиться  тікати через задні двері.

Каже, що у вільний час сам шиє собі взуття:

— Раніше з братом випускали ексклюзивні моделі. Тепер шию лише для себе. Недавно створив шузи з підстругалкою у каблуці. На вечірках малюю знаменитостей, а потім закидаю ногу на ногу і заточую олівець.

На Черновецького шарж малювати найлегше
Зараз ви читаєте новину «На Черновецького шарж малювати найлегше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути