вівторок, 05 березня 2013 15:47

Телефонний хуліган представився Зюгановим. Запропонував Симоненку об'єднати російську й українську компартії

  Володимир ПОЗДНЯКОВ, 26 років, пранкер.

Відомий в інтернеті за прізвиськом Vovan222. Біографію приховує. ”Телефонний хуліган має бути закритим. Якщо я коли-небудь розкриюся, буду вже не пранкером, а громадським діячем”. Народився в Краснодарському краї. Мати – фахівець із підбору кадрів, батько – на пенсії, раніше працював менеджером.

За освітою – юрист, спеціалізація – цивільне право. ”Це рішення батьків, але я ним задоволений. Юридична освіта потрібна в усіх гуманітарних галузях”. 2007 року став телефонним хуліганом. Позаторік переїхав до Москви на запрошення однієї з тамтешніх газет. Працює у відділі світської хроніки.

На запитання, чи має дівчину, відповідає: ”Є дехто. Але краще напишіть, що я – вільний”. Живе сам у зйомній квартирі.

Став відомий позаторік під час виборів до російської Держдуми. Подзвонив голові Центрвиборчкому Дмитру Чурову. Представився помічником президента Медведєва. Сказав, що Чурова звільняють за ”неправильні” результати виборів. Визнаний найкращим пранкером Росії за три роки. За нього проголосували відвідувачі сайта www.prank.ru
Володимир ПОЗДНЯКОВ, 26 років, пранкер. Відомий в інтернеті за прізвиськом Vovan222. Біографію приховує. ”Телефонний хуліган має бути закритим. Якщо я коли-небудь розкриюся, буду вже не пранкером, а громадським діячем”. Народився в Краснодарському краї. Мати – фахівець із підбору кадрів, батько – на пенсії, раніше працював менеджером. За освітою – юрист, спеціалізація – цивільне право. ”Це рішення батьків, але я ним задоволений. Юридична освіта потрібна в усіх гуманітарних галузях”. 2007 року став телефонним хуліганом. Позаторік переїхав до Москви на запрошення однієї з тамтешніх газет. Працює у відділі світської хроніки. На запитання, чи має дівчину, відповідає: ”Є дехто. Але краще напишіть, що я – вільний”. Живе сам у зйомній квартирі. Став відомий позаторік під час виборів до російської Держдуми. Подзвонив голові Центрвиборчкому Дмитру Чурову. Представився помічником президента Медведєва. Сказав, що Чурова звільняють за ”неправильні” результати виборів. Визнаний найкращим пранкером Росії за три роки. За нього проголосували відвідувачі сайта www.prank.ru

Телефонний хуліган Володимир Поздняков розіграв Наталію Королевську, Євгенію Тимошенко, Геннадія Москаля та Петра Симоненка

До Vovan222 пишу на електронну адресу сайта www.prank.ru. За 6 годин у соціальній мережі "ВКонтакте" відписує Ксенія: "Здравствуйте, я являюсь представителем пранкера Vovan222". Кілька годин узгоджуємо питання, а тоді мені у Skype стукає Володимир. Замість фото на моніторі значок Skype у капюшоні пуховика.

Як домашня адреса вказане німецьке місто Ессен.

Розмовляємо російською. У Володимира м'яка "л", голос тихий.

Чути, як дзвонить телефон, жіноче хіхікання і звук покладеної слухавки. За 5 хвилин з електронної адреси "Джон Малкович" приходять дев'ять знімків. На одному Поздняков вітається за руку з сивим чоловіком, обличчя якого не видно

Це – Ловчев (Євген Ловчев 1972 року був визнаний кращим футболістом СРСР. – "Країна"). Торік у жовтні Ловчев і Бубнов (Олександр Бубнов – радянський ­футболіст, захисник московських клубів "Динамо" і "Спартак". – "Країна") посварилися на телеканалі "Россия 2" після перемоги російської збірної над Азербайджаном. Бубнов розкритикував наших футболістів, а Ловчев образився. Я подзвонив Бубнову, представився Ловчевим. Він почав розказувати, що зла не тримає, що в цьому конфлікті ніхто не винуватий. Потім я порізав нашу розмову на шматочки. Передзвонив Ловчеву, представився Бубновим і увімкнув йому нарізку з вибаченнями. Ловчев запевнив, що в нього за пазухою нема ніякого каменя. "Ти зарвався, і я зариваюсь", – так він сказав. Коли обидва дізналися, що їх розіграли, посварилися ще більше.

Я не принижую, а викриваю. Пранк зриває маски. Публічна людина не має піддаватися на провокації, їй треба тримати марку. От Анастасія Волочкова мене брудно обматюкала. Якщо ти на публіці зображаєш невинність: мовляв, я біла­пухнаста, мене з Большого театру вигнали, товстухою обізвали… То не маєш права посилати на три букви і погрожувати, що зі мною розберуться. Вона ж балерина, не ваш Геннадій Москаль. У нього образ такий. Він – дебошир, хуліган, як у нас Жириновський. Він може матюкнути, і це для нього нормально.

Познайомився на сайті пранкерів з одним українським студентом і моряком з Одеси. Вони запропонували: "А чом би тобі в Україну не подзвонити? У нас є чудові політики – Ляшко й Королевська". Я так і зробив. Ці розіграші в YouТube за грудень­січень набрали 73 тисячі переглядів.

Москалю дзвонив тричі. Перший раз представився Алієвим (півзахисник київського "Динамо". – "Країна"). Сказав, що Королевська забула свій диплом у моєму готельному номері. ­Москаль мене розкусив, порадив засунути диплом собі в задницю. За іншим разом я назвався ректором Московського університету. Сказав: "Чув, що ви хочете отримати у нас другу освіту разом з нареченою Наталею Королевською". Москаль пообіцяв: "Іще раз подзвоните – поб'ю вікна у вашому фальшивому МДУ".

Якби в Україні існували пранкери, у Верховній Раді є де розвернутися. Це ж не Держдума, де все нудно, сіро і "стабільність процвітає".

Торік у грудні набрав футболіста київського "Динамо" ­Мілевського. Представився тренером московського "Спартака" Валерієм Карпіним і запросив його в команду. Артем погодився на зарплату 1,8 мільйона євро за рік. Після цієї розмови Блохін списав його в дубль. Насправді рішення Суркіса по Мілевському було прийняте раніше. Потім я подзвонив його другу Олександру Алієву. Він мене смачно обклав матом. Кричав: "Я тебе вирахую!"

Наталії Королевській після нашої телефонної розмови поталанило – її призначили міністром соціальної політики.

Симоненку представився Зюгановим. Запропонував об'єднати російську й українську компартії. Він не зрадів: "Не треба поспішних висновків робити". Наша 10­хвилинна розмова була така нудна, що навіть у інтернет її не викладав.

Номери Ксенії Собчак, Йосипа Пригожина взяв з інтернету. ­Потім добрі люди підкинули телефонну базу програми "Пусть говорят" з Андрієм Малаховим. Тепер користуюся послугами онлайн­баз.

Те, що пранкери ховаються від міліції, змінюють номери ­телефонів – фантазії журналістів. На мене заяву в міліцію ­писали лише раз, член всеросійської організації "Громадська палата". В нього її не прийняли – не побачили ­складу ­злочину.

Так поводяться невпевнені в собі люди

– Люди, що самостверджуються за рахунок інших, можуть мати занижену самооцінку, – говорить психотерапевт

Валерія Цихоня. – Викриваючи вади відомих людей, вони наче створюють сприятливе тло для порівняння. Мовляв, абонент нестриманий, неадекватний, а я – кмітливий і тонкий психолог. Або: вона дурепа, а я – розумний.

Під час публічної демонстрації его пранкера роздувається до "світових масштабів". Так можуть поводитися невпевнені в собі люди. Або ті, кого ображали в дитинстві.

Представився Ходорковським

Торік у грудні Володимир Поздняков розіграв Наталю Королевську. Представився по телефону президентом ФК "Динамо" Київ Ігорем Суркісом. Обурювався, що Королевська зламала життя Андрію Шевченку.

– Остался с голой жопой! – сварився фальшивий Ігор Суркіс.

– Отож, и мы там же, – зітхнула Королевська. – Я ему уже говорила: "Андрюша, ну, давай я тебе масажей дам, пойду, группу поддержки организуем. Потанцуем, попоем".

– Депрессия у него, – припустив "Суркіс".

– У меня ж тоже. Я говорю: "Давай я тебе таблеточки  дам, антидепрессанты называются. Выпьешь – и не так плохо", – зізналася Королевська. Почала розмірковувати, чи не кинути їй політику.

– Иди к нам, массажисткой, – запросив "Суркіс".

– Пока будем поправлять здоровье. Поправим – обсудим, – хіхікнула Наталя.

5 хвилин пранкер говорив із народним депутатом Олегом Ляшком. Назвався Андрієм Шевченком.

– Я коли побачив, шо ти пішов до Королєвської… Краще б ти до мене пішов, – сказав Ляшко. – Коли почув, що ти 10 мільйонів їй дав, це взагалі ху…ня повна. Це вона тобі повинна була заплатить за те, що ти пішов до неї в список. Який дурак підбив тебе на цю авантюру?.. Тіки сліпий не бачить, що Королевська пуста. Вона нормальна красива дівчина, але не більше… Ахметов давав їй гроші. Думаю, що це було найгірше його капіталовкладення. Мені казали, що він матюкається, чортихається і каже: "Ніколи не буде вкладати гроші в політику". Слухай, а чо ти дзвониш?

– Да хотел пригласить тебя в баньке попариться, – відповів псевдо-Шевченко.

11 хв Поздняков спілкувався з дочкою Юлії Тимошенко Євгенією. Представився російським бізнесменом Михайлом Ходорковським, який відбуває 11-річний термін у Карелії. Євгенія Тимошенко під час телефонного розіграшу розказує, що познайомилася з сином Ходорковського у Парижі. Говорить, що всередині партії "Батьківщина" "конфликты есть, враги пытаются их разжечь". Каже, що у матері "условия нормальные. Просто психически, психологически большой напор на нее. Камеры стоят на каждом шагу". І що Янукович "деградирует и с собой тянет страну… Ездит по третьим странам и говорит, что он там будет в космические технологии вкладывать деньги. Все смеются, но это уже не смешно. Азаров тоже комиком стал".

Нардеп-"бютівець" Геннадій Москаль викрив Володимира Позднякова.

– Кляті москалі, вам нема що робити? – розсміявся він.

Висварив, що Володимир тримає його за "лоха", "дебіла" і "йо…нутого".

Поздняков запропонував політикові одружитися з Королевською.

– А что я вам плохого сделал? – парирував той.

Пранк (від англійського prank – жарт, витівка) – телефонний розіграш.

Пранкери – телефонні хулігани. Анонімно телефонують людям, розігрують і провокують на відповідь. Пранк буває п'яти видів:

хард – після вдалого харду співбесідник зривається на матюки та істерику;

лайт – телефонний хуліган сміється разом із жертвою чи задушевно бесідують;

радіопранк – розіграш радіоведучих у прямому ефірі;

технопранк – запис телефонної розмови однієї людини монтують на комп'ютері, телефонують іншій та вмикають "нарізку". Фахово виконаний технопранк подібний до розмови з реальною людиною;

конференція – двох або більше жертв розіграшу з'єднують по телефону в один дзвінок.

Зараз ви читаєте новину «Телефонний хуліган представився Зюгановим. Запропонував Симоненку об'єднати російську й українську компартії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути