четвер, 01 вересня 2011 18:53

Пісок у єгипетських дюнах дрібненький і чистий. Дев'ять речей, які Максим Кідрук не привіз із подорожей


1.  Бойовий пістолет Беретта.

Коли подорожував по Бразилії, під'їхали недалеко до кордону з Парагваєм. Познайомилися в хостелі з португальцем та новозеландцем і вирішили туди на день махнути. Бразильці попередили - із собою беріть мінімум грошей, бо там бандюків повно.

Гуляємо прикордонним містечком Сьюдад-дель-Есте, назустріч виходить хлопець і дістає пістолет. У мене одразу думка: ну все, доїздився! Він каже: "40 євро, і забирайте. Не вірите, що працює? Підемо до мене додому, постріляємо". Міркую: за 40 євро реальний бойовий ствол ніде не купиш. Заспокоїв себе тим, що з Бразилії я його ніяк не вивезу. Від продавця довелося тікати, щоб відчепився.

2.  Новозеландське вино.

Чув про нього, ще коли в Європі навчався. Французи казали що чилійське вино - х..рня, австрійське - сцяки, а от новозеландське визнавали.

Місяць тому лечу в Нову Зеландію. В аеропорту пройшов контроль, у дьюті-фрі набрав вина на 120 баксів і йду до касира пробивати. Добре, що йому вистачило розуму спитати, куди я лечу. У мене був квиток до Китаю, пересадка на Москву і далі - на Київ. Касир каже: "Вивантажуй усе назад". Із 2006 року, коли один араб пробував на борту зробити бомбу, змішуючи щось там рідке, в літак заборонили брати більше 100 міліграмів рідини. Із дьюті-фрі алкоголь в салон заносити можна. Але при пересадці в Москві в мене його забрали б.

3.  Річкового крокодила Петю.

Побачив його в Пантаналі - віддаленому болотистому регіоні Бразилії позаторік у грудні. Виходжу з джипа на подвір'я фазенди, і за 3 метри від себе бачу півтораметрового крокодила - річкового каймана. Господар каже: "Не бійся". Туристи, які приїжджали на ранчо, діставали Фабіо, щоб облаштував місце, де можна помитися. Бо туалет у кущах, а душу нема. Фазендейро викопав велику яму, вклав туди чашу для басейну й напустив води. Місцевий кайман натягав у басейн гілок, зробив гніздо й оселився там. Фабіо було шкода вбивати його, до того ж каймани захищені законом.

Я називав крокодила Петя. Якби привіз його в Україну, був би найкрутіший серед крутеликів.

4.  Шматок статуї Моаї з острова Пасхи.

Деякі скульптури там заввишки як чотириповерховий будинок. Мати вдома уламок такої статуї було б супер. Але до них заборонено навіть торкатися, за законами Чилі. Місцеві розказували історію про фіна, який видряпав на статуї своє ім'я. Йому присудили 30 тисяч євро штрафу й депортували із забороною в'їжджати в Чилі 20 років.

5.  Череп людини з цивілізації Наска.

У пустельному районі Перу є плато, розкреслене лініями, зрозумілими тільки з висоти пташиного польоту. Це геогліфи - зображення дерева, мавпи, інших тварин. Поруч закинуте кладовище "Чаучія". Там ховали тих, хто робив ці лінії. Могили не доглянуті, між піском видніються засохлі мумії. З одної могили притягнув у хостел цілий череп. Мій супутник чех Ян сказав, що я довбанутий придурок і боги мені помстяться.

Увечері в селищі вибило світло. Ледве знайшли дорогу до хостелу. Потім у мене почався страшний пронос. Сиджу в темряві в туалеті, вилізти з нього не можу, на шматки рве, а Ян за дверима сміється: "Будеш знати, як гробниці розкрадати".

Закопав цей череп у пісок на іншому цвинтарі Перу.

6.  Пісок із єгипетських дюн.

Цього року за три тижні об'їхав п'ять оаз у пустелі Північної Африки. Спеціально для мене бедуїни монтували антену, і я користувався інтернетом. Одна знайома написала, щоб привіз їй піску. Він у єгипетських дюнах дрібненький, чистий. Але в Каїрі почалися заворушки, і треба було якнайшвидше тікати.

7.  Копію піратської шаблі.

У Франції знайшов хороший салон. Купив собі дворучний меч. І задивлявся на копію піратської шаблі. Але побоявся, що з мечем 1,6 метра завдовжки та ще й із шаблею через кордон не пропустять.

Коли вже пройшов контроль і вийшов до таксі, один із митників, вибігає і тихенько каже: "Класний у вас меч". При своїх стидався сказати.

8.  Статуетку інкського воїна.

Побачив її в сувенірному магазині на околиці містечка Куско в Перу. Воїн був зроблений із пластика так ретельно, що виглядав як живий. На ногах мав шкіряні сандалі, а лати - зі срібла й золота. Коштував 3 тисячі баксів. У мене вся поїздка в таку суму вклалася. Продавці навіть заборонили нам його фотографувати.

9.  Татуювання із зображенням єгипетського бога Ра.

Його малюють у вигляді яструба. Хотів мати татуювання на литці. Навіть 150 баксів для цього відклав. Але потрапив у Каїр у час заворушень, навіть поїсти нормально не міг. Про татуювання вже не думав.

Зараз ви читаєте новину «Пісок у єгипетських дюнах дрібненький і чистий. Дев'ять речей, які Максим Кідрук не привіз із подорожей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути