Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2012 17:57

"Сенс життя – щоб при зустрічі з Богом щонайменше не хотілося втекти", - поетеса Олеся МАМЧИЧ

  Олеся МАМЧИЧ. Народилася в Києві. Батьки – інженери, обоє закінчили столичний політехнічний інститут. У дитинстві ходила в художню студію, займалася гімнастикою і танцями.
Віршує з 6 років. 2003-го закінчила відділення ”Літературна творчість” Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Лауреат поетичних фестивалів ”Молоде вино”, ”Благовіст”. Член Спілки письменників України.
Автор поетичної збірки ”Перекотиболе”. Її вірші перекладені білоруською, російською, литовською, латиською мовами та івритом.
Заміжня. Чоловік – Олександр Кравцов, маркетинговий аналітик. Виховують доньок – 7-річну Іванну і Варвару, 2 роки
Олеся МАМЧИЧ. Народилася в Києві. Батьки – інженери, обоє закінчили столичний політехнічний інститут. У дитинстві ходила в художню студію, займалася гімнастикою і танцями. Віршує з 6 років. 2003-го закінчила відділення ”Літературна творчість” Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Лауреат поетичних фестивалів ”Молоде вино”, ”Благовіст”. Член Спілки письменників України. Автор поетичної збірки ”Перекотиболе”. Її вірші перекладені білоруською, російською, литовською, латиською мовами та івритом. Заміжня. Чоловік – Олександр Кравцов, маркетинговий аналітик. Виховують доньок – 7-річну Іванну і Варвару, 2 роки

Вірші народжуються в тій частині тіла, що відповідає за сон. Поезію найкраще читати, коли всі вдома сплять. Тоді ліпше відчуваєш.

Любов – це велика жертовна віддача себе іншій людині. Людина, яка любить, ніколи не стане споживачем.

Стосунки між чоловіком і жінкою базуються на бажанні бути відкритими. Якщо ти взяв цю людину у своє життя, не може бути питання: підходить–не підходить. Людина – не річ, її не викинеш, бо не підходить. Шлюб має для мене сакральний вимір. Його пов'язую з Божим задумом про людину. Вибравши один раз – відступу нема.

Ідеальний чоловік – той, хто поряд із тобою. Головна його риса – уважність. Для стосунків це найважливіше.

Кожна пара – як горіх. Дві половинки якось так сходяться, що ми бачимо його лише зовні. І не можемо зрозуміти, що їх поєднало. Часто здається, що це зовсім різні люди.

Людину в інших сердять речі, які є в ній самій. Часто засмучуюся після зустрічі із собою.

Дружити з жінками природніше. У дружбі з чоловіками грає природа. Жіночу дружбу може отруїти одне – заздрість.

Терпіння – загальнолюдська чеснота, з якою значно легше жити. Мені його бракує. Важко себе опанувати, коли хворіють діти. Стаю неадекватна, панікую.

Навчила старшу доньку писати листи. Разом ходили на пошту, клеїли марку й відсилали її подружці. Та відписала. Це було з розряду екзотики. Показала дитині, що колись існувала пошта. Зараз це ніби інша епоха.

Люди, які живуть в Україні, схожі між собою. Мають ті ж вади, що й країна

Народження дитини долучає до межі життя і смерті. Процес творчий і небезпечний. Радість народження можна порівняти із сильною закоханістю. Деколи накриває хвиля почуттів – хочеться винюхувати і вилизувати дитину, як кішка кошеня.

Дітей треба навчити думати, любити і творити. Дитина буде з тобою ­завжди.

Якби не діти, я була б занудніша.

Можу розридатися від фільму. Як нагримають у публічному місці. Важко, коли треба робити кілька справ водночас, і всі – нагальні. Тоді плачу. Старша дочка Іванка 2 години музикувала, зробила помилку, і вчителька нагримала. Іванка розплакалася, і я – разом із нею.

Деякі історії життя з чоловіком тримаю в секреті. Є речі, що можна зрозуміти тільки ізсередини. Не говорю про це ні з ким. Навіть дуже позитивні речі переказати важко. Вони фіксуються на рівні поезії.

У непрості моменти може підтримати той, на кого дивилася зверхньо. А всі, на кого молишся, можуть відштовхнути.

Щасливі ті, хто вміють терпіти.

Найважливіші рішення приймаю після молитви.

Кожна людина, яка є у нашому житті, з'являється не випадково. Вона допомагає нам ставати кращими.

Люди, які живуть в Україні, схожі між собою. Маємо ті ж вади, що й країна. Не підходить країна, значить, сам собі не підходиш.

Обманюють, бо так простіше. Щоб сказати правду, треба зробити ­зусилля.

Сенс життя – щоб при зустрічі з Богом щонайменше не хотілося ­втекти.

Зараз ви читаєте новину «"Сенс життя – щоб при зустрічі з Богом щонайменше не хотілося втекти", - поетеса Олеся МАМЧИЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути