середа, 28 грудня 2011 18:49

Наші на Євро-2012: Із групи вийдемо

Олег ВЕНГЛИНСЬКИЙ, 33 роки, колишній форвард київського "Динамо" та дніпропетровського "Дніпра":

- Думаю, Україна вийде з групи і гратиме у чвертьфіналі.

Перше: виступатимемо на своєму полі. Цей фактор - серйозна перевага.

Друге: у нас сприятливий календар матчів групового турніру. Від потенційно слабшого - до потенційно найсильнішого.

Третє: легких суперників на Євро немає за визначенням. Зате бувають складні. Такими вважаю Іспанію та Німеччину. З чемпіонами Європи у груповому турнірі ми не могли грати, а зустрічі з німцями уникли. Французів цілком можемо пройти: вони ледь випередили Боснію у груповому турнірі.

Півфінальні перспективи прямо залежатимуть від того, яке місце посядемо у групі. Якщо друге, то, найімовірініше, у чвертьфіналі потрапимо на Іспанію. Шансів виграти майже не буде. Якщо ж вийдемо з першого місця, то зможемо розраховувати на успіх у протистоянні з Італією або Хорватією.

Туристів приїде небагато

Денис БОГУШ, 40 років, віце-президент "Української PR-ліги":

- Витрачених 11-18 мільярдів євро - за даними різних експертів - на будівництво стадіонів, терміналів в аеропортах, готелів, доріг та іншого повернути в бюджет не вдасться. У державній програмі до чемпіонату немає навіть натяку на це.

Суто туристів до України приїде небагато, переважно - фанати, яким не цікава країна, тільки матч. Їм нема різниці, в Африку їхати чи до нас. Людей, яким хотітиметься відійти від стадіону на два-три метри і подивитися на щось інше, крім футболу, буде дуже мало.

Українці захочуть заробити на приїжджих. І вартість проживання різко зросте. Європейці не звикли за номер ціною 30 доларів платити 300. Після такого, звісно, ніхто не захоче завітати до нас ще раз.

Змінити щось у житті українців європейці навряд чи зможуть. Чемпіонат триватиме менш як місяць. Для змін потрібно значно більше  часу.

Теоретично позитивний імідж України в Європі зросте. Але його треба буде весь час підкріплювати рекламою та хорошими новинами, щоб країна не асоціювалась із Чорнобилем чи вбивствами тварин.

Зараз ви читаєте новину «Наші на Євро-2012: Із групи вийдемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути