середа, 30 травня 2012 18:27

Дорогі відомчі автопарки в країнах Заходу не передбачені бюджетом

 

Французький президент Франсуа Олланд поїхав на саміт країн Євросоюзу до Брюсселя в купе швидкісного пасажирського потяга. Із ним був іспанський прем'єр Маріано Рахой. Європейські політики все частіше обирають для пересування транспорт, яким користуються їхні виборці. Так, мер Лондона Борис Джонсон часто їде роботу велосипедом. Президенти Латвії та Литви не мають службових літаків, а користуються рейсовими економ-класу.

Антон СИМКОВИЧ, 32 роки, викладач соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія"

- Так уже в нас заведено: КРАЩЕ ХТОСЬ НЕДОЇДАТИМЕ, АЛЕ В НАЧАЛЬНИКА МАЄ БУТИ АВТОМОБІЛЬ. І в радянські часи були "членовози", щовозили секретарів ЦК. А сьогодні є нормативні акти, що дозволяють чиновникам мати дорогі відомчі автопарки. У західних країнах це не передбачено бюджетом. Якщо їхні чиновники мали б третину автівок, якими володіють наші, громадяни відмовилися б платити податки.

Високопосадовці їздять на роботу в кортежах і через острах нападу. Знають про "любов" народу до себе. ЯКБИ Я БУВ ЯНУКОВИЧЕМ, Я Б ТЕЖ НЕ РИЗИКНУВ ПІТИ У НАТОВП, А ЇЗДИВ БИ У БРОНЬОВАНІЙ МАШИНІ.

Українського чиновника не поважатимуть колеги й навіть звичайні громадяни, якщо він користуватиметься старим автомобілем за 10-20 тисяч доларів, а не новим - за 100 тисяч. Чи в нього або в неї буде звичайна сумочка, а не Луї Віттон. Ситуація зміниться, якщо країни Євросоюзу пускатимуть до себе більше звичайних українців. Люди побачать: те, що відбувається в Україні, не є нормою. Чиновники не мають хамити журналістам і громадянам, у них не повинно бути таких дорогих авто, маєтків. І задумаються: чи варто утримувати таких чиновників?

Якщо подивитися на наших олігархів у 1990-ті й сьогодні, їхня манера одягатися покращилася. Тоді це був суцільний несмак - вони носили малинові піджаки, кросівки і спортивну форму "Адідас". Зараз, принаймні, одягаються в костюми. Можливо, згодом зрозуміють, що У БАГАТОПОВЕРХОВИХ ХОРОМАХ ЖИТИ НЕЗАТИШНО і НА ЗОЛОТОМУ УНІТАЗІ СИДІТИ НЕЗРУЧНО. Мода на простоту колись дійде й до нашої влади.

Зараз ви читаєте новину «Дорогі відомчі автопарки в країнах Заходу не передбачені бюджетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути