четвер, 09 червня 2011 15:50

АГАФАНГЕЛ - ЗАТЯТИЙ КОМУНІСТ

Одеський митрополит УПЦ МП Агафангел назвав Львів "українською Чечнею". Про це заявив головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов після приватної розмови з 73-річним церковником, який недавно очолив обласну організацію Партії регіонів. "Погляд чесний - я бачу, що він у це вірить, - каже Венедиктов. - Тим більше вражає те, що це погляд людини не з традиційно проросійського Донбасу - а з півдня".

Лесь ТАНЮК, режисер, колишній народний депутат України, 72 роки

За цією фразою не варто судити про весь одеський регіон - хіба що про Агафангела. А він ще в парламенті УРСР був постаттю знаменитою. Якось один із демократично налаштованих депутатів запропонував проголосувати за незалежність. Комуністи на знак протесту встали - й Агафангел із ними. Питаю: "Отче, а ви ж чого?" Він знітився: "Ой, бєс попутал!"

АГАФАНГЕЛ - ЗАТЯТИЙ КОМУНІСТ. ПРІЗВИЩА ІВАНА ДРАЧА, ПАВЛА МОВЧАНА, МОЄ ЗАВЖДИ ПИСАВ ІЗ МАЛЕНЬКОЇ ЛІТЕРИ.

На Одещині він постать впливова, а точніше - знакова. Один із найпомітніших проросійських діячів. Свого часу видавав дуже негативну антиукраїнську газету. Навіть прокуратура звернула на це увагу: мовляв, що за хуліганство?

Реагувати на такі випади, звичайно, варто - але тільки з гумором. Бо чим серйозніша реакція - тим більше це додає ваги людині та її словам. Але ж видно, що ЦЕ - ЧОЛОВІК, ЯКИЙ УЖЕ ВИЖИВ ІЗ ЦЬОГО ЧАСУ. ЯКИЙ БІЖИТЬ ЗА ПОТЯГОМ - А НАЗДОГНАТИ НЕ МОЖЕ НІЯК. І весь час чіпляється за останній вагон - за Маркова, за Затуліна. Але нам що з того?

Зараз ви читаєте новину «АГАФАНГЕЛ - ЗАТЯТИЙ КОМУНІСТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути