вівторок, 21 лютого 2012 13:33

Зоозахисники вимагають 5 років в'язниці для київського шкуродера

Зоозахисники вимагають 5 років в'язниці для київського шкуродера

22 лютого о 14.30 Святошинський районний суд Києва розглядатиме по суті справу київського шкуродера Олексія Ведули та його спільника Романа Полібіна, які з особливою жорстокістю вбили понад 100 безпритульних тварин, переважно цуценят, фіксували тортури та вбивства на відео та розповсюджували його мережею інтернет. Захисники тварин вимагають максимального вироку для садиста - 5 років.

"Якщо не буде ускладнень, то теоретично вирок може бути оголошено вже у середу — прокоментуала Юлія Остромогильська, одна з ініціаторів акцій за справедливий вирок для Ведули.

З 14 до 16 години захисники тварин планують провести мітинг перед судом. Передбачають. що акція буде чисельнішою, ніж перша, яка відбулася минулого тижня.

Запрошення взяти участь в акції були розіслані зіркам українського шоу-бізнесу, деякі з них вже підтвердили свою участь.

Люди готуються привести під стіни суду своїх собак, багато з яких народилися на вулиці, а деякі – назавжди залишилися інвалідами після жорстокого поводження з боку людини.

Тварини, що втратили лапу, хвіст, вухо або око, прийдуть разом зі своїми господарями вимагати справедливого вироку шкуродерам. На згадку про тварин, яких замучив Ведула, проведуть хвилину мовчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранений кіт повністю примерз до асфальту, але вижив

"Люди в перших рядах запалять лампадки і візьмуть до рук фотографії вбитих тварин. Люди у задніх рядах одягнуть реалістичні маски цуценят, що стали жертвами садистів", - розповідають зоозахисники.

Одночасно з акцією біля Святошинського суду відбудеться акція в Парижі. Французькі зоозахисники та небайдужі громадяни проведуть пікетування посольства України у Франції з вимогами припинити вбивства безпритульних тварин в Україні до Євро-2012.

Нагадаємо, перше засідання суду у справі Ведули відбулося у понеділок 13 лютого. Олексію Ведулі вдалося увійти і вийти з суду, не потрапивши на очі людям.

Зараз ви читаєте новину «Зоозахисники вимагають 5 років в'язниці для київського шкуродера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути