середа, 04 квітня 2012 13:07

Зниклому сільському голові з Миколаївщини кололи якісь наркотики

Зниклому сільському голові з Миколаївщини кололи якісь наркотики
Юрія Горбатенка обрали сільським головою наприкінці 2009 року. Фото: news.nikcity.com

6 березня зник сільський голова села Червоноукраїнка, Березанського району, Миколаївської області Юрій Горбатенко, 34 роки.

"Того дня нас викликали до міліції. – розказує секретарка сільської ради – Я, Юрій Миколайович та депутати поїхали разом машиною. Чекали цілий день працівника УБОЗУ. Десь до 16 години просиділи. Потім Юрій Миколайович нас відправив на машині додому. Бо куди ж можна вже було чекати – у нас сім'ї, діти, господарство. А сам залишився, сказав, що чекатиме. 7 березня він на роботу не вийшов. З тих пір – пропав".

Червоноукраїнка має близько тисячі мешканців. Село знаходиться на березі лиману, неподалік від курорту "Коблево".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викраденого сільського голову з Миколаївщини тримали у темному приміщенні

Юрій Горбатенко – капітан 3-го рангу в запасі, викладав в Одеському військово-морському училищі. Був обраний сільським головою наприкінці 2009 року. Наступного року через сварки влаштували ще раз вибори сільського голови. Горбатенко знову переміг. На виборах йшов від партії БЮТ. Має дружину Наталю.

У селі про нього схвальні відгуки. Селяни кажуть, що сільський голова багато робив для людей. Нещодавно відбудував дитячий садок.

"Тиск на сина почався ще минулого року восени. Юрі постійно погрожували невідомі. – розказує батько сільського голови Микола Горбатенко. – Тоді депутати сільської ради фактично віддали за безцінь 500 гектарів землі приватному підприємству "Ніка-А". За цією фірмою стоять впливові колишні чини з міліції. За ту землю сина й почали викликати в УБОЗ і міліцію".

У сільраді кажуть, що держава виділила на цю землю 1 мільйон гривень, аби рекультивувати його та продати опісля рекультивації за 7 мільйонів гривень. Горбатенко вимагав від власників, аби платили за землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниклого голову сільради з Миколаївської області знайшли в неадекватному стані

Керівник Березанського райвідділку Вадим Щербина підтверджує той факт, що 6 березня Горбатенко був у них.

"Ми запросили Юрія Миколайовича для рядової перевірки діяльності сільської ради. – каже Щербина. – Він був у нас десь годину. Приміщення міліції покинув о 18 годині. Про це є запис у журналі з його підписом. Багато хто каже, що він не вийшов з міліції. Це не правда. Міліціонери там ні до чого. Зникнення Горбатенко може бути зв'язане з особистими причинами – загострилася весняна депресія, можливо втік з якою жіночкою, і не поставив до відома рідних".

У Березанській міліції відкрили кримінальну справу за статтею 115 – "Вбивство". Кажуть, що у вбивство не вірили, а справу відкрили, аби збільшити повноваження при розшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині після допиту в міліції зник сільський голова

Слідство встановило, що того вечора Юрій Горбатенко поїхав у гості до одного з депутатів районної ради. За півтори години Горбатенка бачили на одній з зупинок на виїзді з міста. Відтоді його сліди загубилися. Печатка сільського голови була при ньому.

3 квітня Юрія Горбатенка знайшли на автовокзалі в Криму – у місті Червоноперекопськ. Це за пів сотні кілометрів від Червоноукраїнки.

"Юрій мені сказав, що на зупинці замовив в кіоску собі каву. – розказує столичний правозахисник Ярослав Дунаєв. – Два автомобілі заблокували його автівку, а його самого нейтралізували сильнодіючим препаратом. Чоловік каже, що пам'ятає тільки, що його вкололи голкою. Опісля тримали в темному приміщенні, якомусь підвалі. Виводили раз на кілька днів з закритими очима".

Зараз Юрій Горбатенко знаходиться у Миколаївській лікарні. Біля нього – батько та дружина. Лікарі кажуть, що його організм виснажений, зневоднений. Чоловік у шоковому стані. Був під дією якихось препаратів. Зараз проводять експертизу, аби встановити, що давали Горбатенку. За попередніми висновками – це наркотики.

Зараз ви читаєте новину «Зниклому сільському голові з Миколаївщини кололи якісь наркотики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути