вівторок, 22 січня 2013 08:42

Жителя Донеччини можуть посадити за те що врятував дівчину від ґвалтівника

Жителя Донеччини можуть посадити за те що врятував дівчину від ґвалтівника
Фото: akty.ictv.ua

У районі однієї з шкіл м.Красноармійська в кінці минулого тижня пізно увечері було скоєно згвалтування молодої дівчини.

Зі слів начальника кримінальної міліції Червоноармійського МВ Миколи Туровського, 21-річна місцева мешканка поверталася з роботи додому, і на неї напав невідомий. Чинячи опір насильникові, жертва кричала про допомогу. Її почув місцевий житель, що опинився неподалік, і кинувся на допомогу. Між ним і насильником зав'язалася бійка, в ході якої останній отримав тілесні ушкодження. Чоловік, що прийшов на допомогу, викликав наряд міліції і швидку допомогу. Дівчину і її кривдника доставили до лікарні, де обом надали медичну допомогу. В ході обстеження у насильника були встановлені забої і переломи ребер. Через декілька годин він помер. Точна причина смерті буде встановлена після проведення всіх необхідних експертиз.

Слідчим відділом червоноармійської міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.152, ч.1 ст.153 КК України (згвалтування, скоєне повторно, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), що карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

Зловмисником був раніше неодноразово судимий 32-річний житель Красноармійського району. Чоловік, який прийшов на допомогу дівчині, - не судимий місцевий житель. За словами Миколи Туровського, за обставин, що склалися, він перевищив міри необхідної оборони, тому почато кримінальне провадження за ст.118 КК України (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або при перевищенні мір, необхідних для затримання злочинця). По цій статті передбачено покарання у вигляді виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Зараз ви читаєте новину «Жителя Донеччини можуть посадити за те що врятував дівчину від ґвалтівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути