пʼятниця, 04 листопада 2016 20:44

Жителі "Зеленого кварталу" підтримали забудовника, викривши провокаторів Саука у брехні

Жителі "Зеленого кварталу" підтримали забудовника, викривши провокаторів Саука у брехні

Скандал, який спробував роздути навколо добудови ЖК "Зелений квартал" депутат Броварської міськради Андрій Саук, повернувся до нього бумерангом. В ході громадських слухань, що відбулися 31 жовтня 2016 року в міськраді, ініціативна група місцевих жителів викрила помічницю Саука Ірину Никитчину у поширенні навмисної брехні про проект будівництва. Жителі звинуватили Никитчину і Саука у політичних провокаціях з метою заблокувати законне будівництво і підтримали компанію "Альянс Новобуд" у намір упорядкувати поблизу майбутніх новобудов парк Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що нечисленна група депутатів від "Демальянсу" Броварської міської ради, місяць тому, під надуманим приводом, де-факто заблокувала будівельні роботи на перетині вулиць Симоненка та Чорновола. На цій ділянці компанія "Альянс Новобуд" планує побудувати два будинки, проект схвалений відповідно до законодавства України усіма інстанціями.

Незважаючи на наявність у забудовника всієї дозвільної документації, відсутність боргів по орендній платі за землю та інших компенсаційних платежів, відкритість і доступність проекту будівництва, групка депутатів-провокаторів активно поширювала серед місцевих жителів і в ЗМІ міста неправдиву інформацію про намір "Альянс Новобуд" знести 5,4 га зелених насаджень у зоні будівництва.

Після того, як представники забудовника зустрілися з людьми і пояснили справжній стан справ, було прийнято рішення створити ініціативну групу від місцевих жителів, яка буде уповноважена підписати з "Альянс Новобуд" меморандум. У документі передбачалося зафіксувати зобов'язання та гарантії всіх сторін конфлікту.

Нарешті, в ході останньої зустрічі місцевих жителів з представниками міської влади та компанії-забудовника, були розставлені всі крапки над "I". На зустріч від "Демальянсу" прийшла лише помічниця Андрія Саука Ірина Никитчина, яка просто не змогла відповісти на запитання людей.

"Ви ні чим не допомогли місту, Покажіть, що ви зробили? Ви тільки заважаєте! Скільки вам заплатили, щоб ви нас обдурили?" - гнівно запитував Никитчину люди.

Никитчина, що позиціонує себе експертом в питаннях будівництва й архітектури, яка весь час поширювала чутки про те, що детальний план забудови ділянки є не дійсним, так і не змогла підтвердити свої слова. Навпаки, під натиском людей, вона була змушена визнати, що ДПТ насправді легітимний.

Никитчину викрили так само і у брехні щодо намірів забудовника вирубати парк на площі 5,4 га Найбільше місцевих жителів розлютило те, що насправді забудовник спочатку позначив у проекті будівництва благоустрій за свій рахунок парку площею 4,5 га поблизу їх будинків. Але, про це Саук і його поплічники не згадували.

до Речі, зараз на цьому місці занедбана територія з деревами, де скидають сміття, палять багаття, розпивають алкоголь і вживають наркотики. А зовсім поруч гуляють діти мешканців новобудов.

Учасники зустрічі також прийшли до висновку, що Саук і його компанія навмисне погоджувалися з пропозицією забудовника взяти тайм-аут, призупинити на 2 тижні будівництво, а за цей час сформувати ініціативну групу громадян, яка буде уповноважена підписати меморандум.

насправді Саук просто вигравав час для проведення активної інформаційної атаки на "Альянс Новобуд". У ЗМІ масштабно поширювалися чутки про те, що компанія не платоспроможна, житло не добудує, майно забудовника заарештовано і підлягає найближчим часом конфіскації. Ніяку ініціативну групу місцевих жителів, у визначені в ході переговорів із забудовником 2 тижні, Саук створювати навіть не збирався. Після запуску в ЗМІ порції відвертої брехні Саук виїхав з родиною на відпочинок у Карпати. Наступні зустрічі з жителями проводили виключно представники "Альянс Новобуд", хоча про намічені зустрічі було відомо заздалегідь.

Факт ганебного для Никитчиной і Саука фіаско у спробі маніпулювати свідомістю своїх виборців з метою власної політичної та фінансової наживи, став наочним прикладом, як жменька недобросовісних депутатів здатна цілеспрямовано підривати інвестиційну привабливість міста, позбавляти простих людей впорядкованого парку, нового житла, сучасної інфраструктури, нових доріг. Разом з тим, позиція місцевих жителів стала хорошою щепленням для всіх броварчан від брехні політиків-корупціонерів, готових зруйнувати все навколо себе заради дрібних особистих інтересів.

Повну відеоверсію викриття Никитчиной і Саука жителями "Зеленого кварталу" можна подивитися тут:

Зараз ви читаєте новину «Жителі "Зеленого кварталу" підтримали забудовника, викривши провокаторів Саука у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути