четвер, 23 серпня 2012 10:28

Жителі Черкащини вимагають покарати Героя України

Жителі Черкащини вимагають покарати Героя України
У річці регулярно гине риба. Фото: it.icmp.ru

Майже дві сотні осіб підписалися під зверненням до президента та Генеральної прокуратури в місті Тальне Черкаської області. Жителі райцентру скаржаться на Героя України Геннадія Бобова, якому належить місцевий цукрозавод.

"Цукровий завод регулярно забруднює річку Тальянку, – каже правозахисник Михайло Алтунін. – Щороку в річці гине величезна кількість риби. Ні голова районної адміністрації Микола Бардадим, ні прокуратура вухом не ведуть. Вони бояться сказати щось поперек багатія із Партії регіонів, власника кількох цукроварень Геннадія Бобова".

Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння городян стали липневі зливи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині масово дохне риба. Місцеві грішать на цукровий завод "регіонала"

"Після потужних дощів сталися великооб'ємні зливи висококонцентрованих отруйних речовин з території цукрозаводу в річку Тальянку. Загинуло багато риби у ній та у Гірському Тікичі. Міська рекреаційна зона "Співоче поле" від жахливого смороду з Тальянки багато днів не могла прийняти мешканців міста", – йдеться у зверненні.

На підприємство не пускають представників санстанції.

"Голова РДА Микола Бардадим замість того, щоб від імені влади припинити це неподобство покриває злочинців. Каже, що це їхня приватна територія. Звертаємося до президента з вимогою покарати його за бездіяльність", – каже Алтунін.

Тальнівський цукровий завод є одним із найбільших підприємств в районі. Минулого року він кілька разів скидав нечистоти в річку. Місцеві припускають, що таким чином на цукрозаводі економлять електроенергію і не запускають насосів, які б відкачували нечистоти у спеціальні відстійники.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Черкащини вимагають покарати Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути