середа, 21 серпня 2013 22:24

Жінка-прикордонник постачала українцям наркотики з Білорусії. Її засудили до 8,5 років

34-річну Ольгу Чебочкіну, яка чотири роки працювала прикордонником засудили до 8,5 в'язниці за контрабанду наркотиків. Її спільниці багатодітній матері та кур'єру за професією 36-річній Інні Половинко дали 3 роки. Такий вирок Апеляційного суду Чернігівської області залишив без зміни Вищий спеціалізований суд. Жінок затримали в квітні 2011 року.

Слідство встановило, що вони вивозили приміським поїздом з Республіки Білорусь психотропну речовину - амфетамін. Обидві жінки родом з Чернігова. За словами родичів однієї з засуджених, до затримання жінки не спілкувались. Лише працювали разом протягом декількох місяців. Мати Інни Лідія Шишова вважає, що її доньку підставили.

Розповідає, що її дитина не знала, що перевозила. Влаштувалась на цю роботу у зв'язку з боргами. Роботодавець повідомив їй, що то косметика. Запідозрила не ладне лише перед останньою поїздкою перед затриманням, коли чоловік, який їм платив, обмовився про наркотики і можливість заробити 500 доларів.

"У зв'язку з боргами донька навіть думала продати нирку і дала оголошення в газету. У неї була страшна депресія. Їй запропонували роботу перевозити косметику з Білорусії до Чернігова, отримувала за поїздку 50 доларів", - розповідає про фінансові проблеми родини Лідія Шишова, якій потрібні були гроші на операцію через онкологічне захворювання. Інна Половинко мати чотирьох неповнолітніх дітей, тричі заміжня.

Прикордонник Ольга Чебочкіна неодружена, жила у квартирі з мамою 71-річною Ніною Григорівною.

Як з'ясувалося, жінки працювали за простою схемою, електричкою Чернігів-Іолча (Республіка Білорусь) кур'єр передавала прикордоннику пакет і 200 доларів, 50 доларів з цієї суми залишала собі. "Жінка-прикордонник провозили наркотики у поїзді. На час проходження огляду вона зберігала наркотики у себе, її не перевіряли, як службову особу", - розповіла Ірина Лемешева, прес-секретар ГУБОЗ МВС України. Банки з-під фарби по металу у яких були наркотики прикордонниця відвозила в орендований гараж в Чернігові. Там же УБОЗівці виявили п'ять таких пакетів.

Зараз ви читаєте новину «Жінка-прикордонник постачала українцям наркотики з Білорусії. Її засудили до 8,5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути