середа, 24 квітня 2024 05:01

Засудили ексдепутата, який наводив ракети на Запоріжжя

Засудили ексдепутата, який наводив ракети на Запоріжжя
Колишній депутат Запорізької міськради наводив ракети на місто та область. Фото: СБУ

В Україні до 15 років в'язниці засудили колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який коригував російські ракетні атаки на місто та область.

З його допомогою війська РФ здійснили серію повітряних ударів по Запоріжжю у квітні-травні 2022 року. Про це повідомили в Службі безпеки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник наводив російські авіабомби на базу спецпризначенців ГУР

Внаслідок цих обстрілів загинуло троє місцевих жителів, було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне із промислових підприємств регіону.

Слідство встановило, що колишній депутат був дистанційно завербуваний кадровим співробітником ФСБ РФ для збору розвідданих про місця розташування ЗСУ та оборонних заводів України.

Зрадник "втемну" випитував потрібну йому інформацію у колишніх однопартійців, аби виконати завдання ворога. Потім він особисто виїжджав на місцевість, де проводив приховану фото- та відеофіксацію об'єктів, які цікавили росіян. Дані своєму куратору він передавав через месенджер.

Контррозвідники СБУ затримали російського агента у травні 2023 року.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Засудили ексдепутата, який наводив ракети на Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути