середа, 08 липня 2015 15:31

Захарченко назвав ситуацію навколо Широкиного "пасткою"

Захарченко назвав ситуацію навколо Широкиного "пасткою"
Олександр Захарченко. Фото: rian.com.ua

Лідер самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що Широкино - пастка для сил АТО після відводу формувань "ДНР" на укріплену висоту в районі селища.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам, пише маріупольське видання 0629 з посиланням на "ПРТ".

Захарченко з першого дня, як став "главою держави", вважає що "ДНР" - це вся територія в адміністративному кордоні Донецької області.

"І Слов'янськ, і Краматорськ, та Красноармійськ, та Костянтинівка, і Маріуполь - всі міста "ДНР", - заявив Захарченко.

Він повідомив, що іншого бачення у нього не було і немає.

На питання, чи немає побоювання, що територія Широкиного стане плацдармом для силовиків України після відводу з селища підрозділів "ДНР", Захарченко відповів, що це не плацдарм, а пастка.

Він підкреслив: "Рельєф місцевості в Широкино - це низина, є дві панівні висоти, з одного боку тримає Україну, з іншого боку тримаємо ми. Ми відійшли на пануючу висоту. Тому це може бути пасткою в такому випадку, а не плацдармом. Ні, не боюся, складний рельєф місцевості, з одного боку, добре підготовлені позиції, тому ці півтора кілометра нічого в тактичному питанні не вирішують, але в політичному вирішують багато".

Таким чином, Захарченко підтвердив, що відведення військ "ДНР" на укріплені позиції панівної висоти в районі Широкино - політичний хід напередодні початку мінських зустрічей з врегулювання української кризи, які почалися 7 липня, пише видання.

Нагадаємо, 1 липня бойовики заявили, що вважають Широкино демілітаризованою зоною і виходять звідти. В ОБСЄ підтвердили, що формування "ДНР" виконали свою заяву про вихід з Широкиного.

6 липня керівник робочої підгрупи в питаннях безпеки Євген Марчук заявив, що, враховуючи те, що бойовики багато разів порушували мінські домовленості, Україна не може піти на поспішну демілітаризацію Широкиного біля Маріуполя.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко назвав ситуацію навколо Широкиного "пасткою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути