середа, 19 жовтня 2011 14:52

За смерть студента Індила Пшонка оголосив догану прокурору Києва

За смерть студента Індила Пшонка оголосив догану прокурору Києва

Віктор Пшонка ознайомив громадськість з результатами перевірок щодо дотримання працівниками внутрішніх справ конституційних прав громадян.

"За дорученням президента генеральна прокуратур провела низку перевірок. Основна увага була приділена випадкам катування та іншого жорстокого поводження з людьми. В березні цього року вперше за останнє десятиріччя таке питання було предметом обговорення на розширеному засіданні колегії Генеральної прокуратури. У засіданні прийняли участь міністр внутрішніх справ, уповноважений Верховної Ради з прав людини, представники громадських та правозахисних організацій. Розмова була самокритична і відверта. Зараз активізована протидія злочинам, вчиненим працівниками міліції", - наголосив він.

Генпрокурор навів кілька прикладів незаконного поводження працівників міліції та відзначив, що лише поточного року до суду надіслано 380 справ про злочини, вчинені міліцією. 39 цих справ стосуються 77 працівників міліції, які катували чи іншим жорстоким чином поводились з громадянами.

Крім того, Пшонка навів низку випадків, серед яких випадок у Броварському міському відділку внутрішніх справ, коли працівники міліції незаконно застосували зброю і прострелили громадянину коліно. Після цього його 12 годин протримали у відділку і змусили написати пояснення, що поранення було отримано під час конфлікту з невідомим. Також він відзначив, що за фактом смерті студента Ігоря Індила, який помер у Шевченківському райвідділку міліції 1,5 року тому, до кримінальної відповідальності притягають двох працівників міліції, провина яких слідством вже доведена.

"Хочу зазначити, що оприлюднені у інтернет-виданнях записи з камери спостереження шевченківського райуправління є фрагментами 7-годинного відеозапису, який долучено як речовий доказ до матеріалів кримінальної справи ще у червні минулого року. Оцінку діям працівників міліції має дати суд", - підкреслив Пшонка

Також генпрокурор повідомив, що у зв'язку зі смертю Ігоря Індила він оголосив догану прокурору Києва Анатолію Мельнику та його заступнику: "За те, що немає професійного реагування на факти порушення конституційних прав громадян".

Зараз ви читаєте новину «За смерть студента Індила Пшонка оголосив догану прокурору Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути