вівторок, 02 вересня 2014 18:39

За заклики до федералізації Кубані активістку можуть посадити на 5 років

За заклики до федералізації Кубані активістку можуть посадити на 5 років
Фото: opgks.info

Активістка Дар'я Полюдова, яка намагалася організувати "Марш за федералізацію Кубані", взята під варту в слідчий ізолятор краснодарського УФСБ - їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

До цього активістка партії Рот-фронт вважалася зниклою - їй не давали зв'язатися з родичами.

 Взагалі-то були заарештовані відразу кілька людей. Для цього в Краснодарі було організовано низку провокацій: незнайомці підходили до активістам у людних місцях і раптом затівали конфлікт. Відразу ж з'являлася поліція, яка становила в відношенні активістів протокол за статтею "дрібне хуліганство". В результаті за 10-15 діб арешту отримали анархіст В'ячеслав Мартинов, автор youtube-каналу "Брехня путінського режиму" Леонід Мартинюк, активістка партії Рот фронт Дар'я Полюдова.

Відбувши адміністративний арешт, 28 серпня Дар'я повинна була вийти на свободу, проте пропала на території Центрального ОВС Краснодара. Та лише 1 вересня члени кубанської Громадської спостережної комісії з'ясували, що Полюдова була доставлена в краснодарське СІЗО № 5 крайового Управління ФСБ. Їй обрано запобіжний захід строком на два місяці.

"У протоколі затримання слідчий зобов'язаний зазначити, що повідомив родичам про місцезнаходження затриманої. Або ж надати право на дзвінок. У мене немає інформації, що це було зроблено", - розповіла Олена Малина, відповідальний секретар Громадської спостережної комісії по Краснодарському краю. За її словами, щодо Дар'ї Полюдовой порушено кримінальну справу за статтею 280.1, "заклики до порушення територіальної цілісності РФ". Дарина була одним з організаторів невдалого "Маршу за федералізацію Кубані" в Краснодарі.

Зараз ви читаєте новину «За заклики до федералізації Кубані активістку можуть посадити на 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути