четвер, 05 червня 2014 18:03

Вищий спецсуд поставив крапку у скандальній "справі Корнацького"

Вищий спецсуд поставив крапку у скандальній "справі Корнацького"

Сьогодні о 15.00 Вищий спеціалізований суд України закрив кримінальне провадження і зняв усі звинувачення з фінансового директора "Агрофірми Корнацьких"49-річної Людмили Нікіткіної. У квітні минулого року жінку засудили на три роки позбавлення волі за підробку документів і привласнення 149 тис. грн державних дотацій, які виділялись на збільшення поголів'я свиней.

"Ніхто навіть не перевіряв, на що витрачені гроші, хоча документи на все були. Ця справа була замовною. На її розслідування пішло в десять разів більше державних грошей, - каже адвокат Нікіткіної Володимир Деміда. - За два місяці ми пережили 39 судових засідань, у справі було 76 томів. Проти підприємства і працівників порушили десятки кримінальних справ. Вони на допити ходили, як на роботу. Хоча підстав не було.

"Було багато свідчень на мою користь, але суд на них не зважав. Я до тих грошей не мала доступу, розпоряджатися ними не могла. Суддя Бурбела відхиляв усі клопотання моїх адвокатів, не хотів мене віддавати на поруки. Моє життя враз перевернулося", - додає Людмила Миколаївна.

Нікіткіна в різних СІЗО просиділа рік і два місяці, 5 місяців - у жіночій колонії в Умані.

"Це втрачені роки мого життя, - каже Людмила Миколаївна після вироку суду. - Я довго думала над тим, за що Бог це мені послав? Я раніше так багато не працювала, як у тюрмі. І дрова там рубати доводилося, і сніг чистити, і копати. Не розумію, чому мене ні за що позбавили волі, зв'язку з сім'єю і чесного імені? Мене в місті шанували і поважали. Моє здоров'я там різко погіршилося, я раніше мала тільки гіпертонію, а тепер - ішемічну хворобу серця. Дуже рада, що мене нарешті виправдали".

Агрофірма має понад 15 тис га землі в Миколаївській області та сучасний свинокомплекс на 10 тис. голів. Два роки тому її власник Аркадій Корнацький балотувався до Верховної Ради України за мажоритарним округом №123 міста Первомайськ від "Батьківщини". Вибори виграв, але ЦВК не визнала результати. Щодо Корнацького і його підприємства порушили низку кримінальних справ.

 

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд поставив крапку у скандальній "справі Корнацького"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути