субота, 12 вересня 2015 19:23

Під час обшуку нам підкинули гранати - дружина затриманого комбата "Слобожанщини"

Під час обшуку нам підкинули гранати - дружина затриманого комбата "Слобожанщини"
Аендрій і Інна Янголенки. Фото: LB

Інна Янголенко - дружина затриманого за підозрою у підготовці замахів на високопосадовців командира добровольчого батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка - заявляє, що під час обшуку їм у квартиру підкинули дві гранати.

Як передає УНІАН, про це міліціонер батальйону "Харків-1" Інна Янголенко сказала під час прес-конференції у Харкові.

"Шукали зброю. Знайшли мій нагородний АПС (автоматичний пістолет Стечкіна - УНІАН), набої до нього, знайшли макет "Томпсона", макет зброї, три газових балончики вилучили, ноутбуки, телефони", - сказала вона.

Янголенко наголосила, що відеозапис обшуку не вівся. За її словами, слідчі ходили за нею кімнатами, однак "були відлучення когось у туалет, когось ще кудись".

"У третю кімнату заходимо й цілеспрямовано відкривають полицю шафи і дістають звідти дві гранати. Кладуть, починають фотографувати", - наголосила вона.

"Дві різні гранати. Одна Ф-1 і чи РГД, чи щось інше. Детонатори окремо", - додала дружина комбата, звернувши увагу на те, що їй не давали підписувати протокол про проведення обшуку.

"Гранати не наші, їх однозначно не могло бути у квартирі", - підкреслила вона.

Правоохоронні органи ще не висунули офіційного обвинувачення командиру "Слобожанщини", затриманому за підозрою у підготовці замахів на високопосадовців.

Янголенко зазначила, що комбат "Слобожанщини" зараз перебуває у військовій прокуратурі в Краматорську.

Вона висловила переконання, що затримання комбата свідчить про спробу знищити батальйон.

"Це третя спроба знищення нашого батальйону "Слобожанщина". Перша - це обвинувачення у всіх засобах масової інформації у мародерстві в зоні АТО. Перевірка закінчилася, довідка про закриття (провадження) у нас є. Другий момент – це підрив нашого автомобіля. Знову не вдалося. Слава Богу вижили. Тепер така ситуація", - сказала Янголенко.

Вона назвала "смішним" обвинувачення в підготовці замаху на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, із яким, як стверджує дружина, у Янголенка були нормальні стосунки.

Як повідомлялось раніше, 11 вересня речник СБУ заявила, що Служба безпеки спільно з Головною військовою прокуратурою запобігли вбивству міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та скоєнню ряду інших замовних вбивств у Києві та Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Під час обшуку нам підкинули гранати - дружина затриманого комбата "Слобожанщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути