Ексклюзиви
четвер, 30 травня 2013 20:57

Вінницький міліціонер відмовився від 15 тис. дол. задля премії у 2800 грн

 

26-річний старший лейтенант Андрій Басараб з Тростянецького відділу міліції Вінниччини отримав сертифікат на премію за затримку 49-річного злочинця, який втік із зали суду.

За його словами, гроші переведуть на картку разом із зарплатою.

"Премія дорівнює зарплаті 2816 гривень. Поки що з батьками не планували, на що витратимо ці гроші. Коли отримаю, тоді подумаємо", - сказав він.

23 травня Басараб мав йти додому після добового чергування. Навіть переодягнувся у цивільне.

"Аж тут в кабінет черговий забігає і каже, що в нас НП. Мовляв, після засідання суду злочинець втік. Бачили, що він сів у приватну машину і поїхав у бік Вінниці. Я з трьома колегами поїхав відпрацьовувати напрямок Кирнасівки Тульчинського району. Там люди сказали, що бачили незнайомця в лісопосадці. Ми розділились. Один залишився в машині, двоє пішли по лісопосадці з одного боку траси, я перейшов через поле в іншу. Там майже одразу помітив чоловіка. Пішов до нього, щоб запитати про підозрюваного. Але коли наблизився, зрозумів, що саме його шукаю. На руках в мене була орієнтировка на нього. Щоправда, одяг був інший. Але мав його фото спереду, праворуч, ліворуч, ззаду. Помилитись не міг. До того ж, він намагався сховатись за кущі і дерева, коли угледів мене", - розповів старший лейтенант.

Втікач стояв з дерев'яною рейкою в руках. Нікуди не біг. Чекав, що буде.

"Можливо, й робив би щось. Але я ж у цивільному був. То він й не знав, хто я. Першим ділом я схопив ту рейку з другого боку. Про всяк випадок. Потім представився, сказав, що схожий на підозрюваного. Тому йому треба пройти в найближчий відділок міліції для встановлення особи. Той відмовився. Тоді я сказав, що тікати йому не варто, я все одно наздожену. Знаю прийоми рукопашного бою і карате, тому йому краще без спротиву піти зі мною. Він знову відмовився. Натомість запропонував перевести на мою карточку 15 тисяч доларів. Мовляв, він друзям подзвонить і через 15 хвилин гроші будуть у мене на рахунку. Щоб виманити його у село, я відповів, що надійніше буде, якщо ми все це зробимо в ощадкасі. Той зрозумів, що я не відступлю, накинувся на мене", - зазначив Басараб.

Злочинець кричав: "Мені вже немає що втрачати! Нікуди я не піду!". І намагався повалити міліціонера. В результаті штовханини палиця тріснула навпіл. Злочинець замахувався нею на Басараба. Той відскочив і попередив, що застосує силу. Хотів витягнути мобільний телефон, щоб подзвонити колегам. Але втікач знову кинувся на правоохоронця, хотів вибити з рук телефон.

"Тоді мені прийшлося застосувати знайомі прийоми рукопашного бою. Була невеличка бійка, я поклав його обличчям на землю, зняв свій ремінь і зв'язав йому руки ззаду. Тоді вже спокійно зателефонував. Колеги прибігли за 2 хвилини. Сказали, що я молодець. А 28 травня начальник обласної міліції Віктор Русин перед всім керівництвом оголосив мені подяку", - підсумував Басараб.

Злочинця судили за розбійний напад у складі злочинної групи.

Зараз ви читаєте новину «Вінницький міліціонер відмовився від 15 тис. дол. задля премії у 2800 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути