пʼятниця, 08 червня 2012 14:38

Війська Асада обстріляли представників місії ООН

Війська Асада обстріляли представників місії ООН
Спостерігачів ООН урядові війська Сирії не хотіли пропускати на територію масового вбивства. Фото: Reuters

Спостерігачі ООН, які намагалися дістатися до сирійського містечка Аль-Кубейр (провінція Хама), вдень 7 червня піддалися обстрілу, повідомляє Reuters.

За словами генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, вогонь вели військовослужбовці сирійської урядової армії, розміщеної в околицях селища, де днем раніше сталася різанина.

Раніше повідомлялося, що урядові війська не пускали оонівських спостерігачів в Аль-Кубейр, мотивуючи заборону "міркуваннями безпеки". Журналістам, які слідували в постраждалий населений пункт разом із спостерігачами, також відмовили в можливості в'їхати в місто. Що саме там відбувається зараз, достовірно не відомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії за день були вбиті більше 100 людей

У редакційному блозі газети The Guardian опублікована історія одного з жителів Аль-Кубейра, який зміг додзвонитися в західні агентства. За його словами, в середу місто 5 годин обстрілювали з гармат, після чого війська пропустили туди прихильників Башара Асада з алавітських загонів "Шабіха".Останні почали "вбивати всіх підряд", в тому числі - його матір і шістьох дітей. При цьому будинок цього жителя Аль-Кубейра, а також багато інших будівлі були спалені. Сам він вижив завдяки тому, що "ховався в оливковому гаю в кілометрі від селища".

Після різанини в місті Хула журналісти з'ясували у місцевих жителів, що за масовим убивством там також стояли люди з "Шабіхи". Уряд Сирії на цей репортаж відреагувало з обуренням, заявивши, що насправді мирних жителів вбивали "терористичні банди" з навколишніх міст.

У випадку з Аль-Кубейром сирійське керівництво також заявило про напад "терористів", які вбили 10 жінок і дітей, проте пізніше були вигнані з міста армією, що прийшла на виручку його жителям.

Зараз ви читаєте новину «Війська Асада обстріляли представників місії ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути