пʼятниця, 22 березня 2024 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Відбувся наймасованіший удар по українській енергетиці - Галущенко
Оновлено
5

Російські окупанти згадали минулорічну тактику і продовжують війну з цивільними.

Сьогодні відбувся найбільш масований удар на українську енергетику за останній час, написав у Facebook 22 березня міністр енергетики України Герман Галущенко.

"Зараз ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета - не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об'єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях", - написав він.

Окрім цього, через обстріл знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАЕС опинилася на межі блекауту

У частині регіонів є перебої зі світлом та, відповідно, водою і опаленням. Енергетики вже працюють над відновленням електропостачання.

У мережі тим часом публікують наслідки атаки РФ на ДніпроГЕС.

"Робимо усе можливе, аби якнайшвидше повернути людям світло. Ворогу нас не залякати і не зламати. Ми довели це минулого року, доведемо", - наголосив Галущенко.

Оновлено 8:00

Влучання є і по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі, повідомило Укргідроенерго.

"Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована", - сказано в повідомленні.

На Вінниччині, у Харкові та Дніпрі унаслідок атаки росіян на світанку 22 березня сталося влучання в об'єкти критичної інфрастуктури. Ворог застосував гібридну тактику БПЛА і крилатих ракет, заявив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов. У Харкові та Дніпрі після обстрілів зникла електроенергія. У Кривому Розі також є влучання в об'єкти критичної інфраструктури.

У Хмельницькому є жертви і постраждалі в результаті ракетної атаки РФ. Були попадання в житлові будинки та об'єкти інфраструктури, повідомив мер міста.

На Львівщині у Золочівському районі спалахнула пожежа у лісовому масиві. Попередньо від падіння уламків дрона-камікадзе росіян, який збили Сили ППО.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся наймасованіший удар по українській енергетиці - Галущенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути