субота, 29 вересня 2012 13:48

Спецтема: Розстріл у "Каравані"

"Охоронець, який вижив, це заслуга лікарів, а не помилка вбивці", - Москаль

"Охоронець, який вижив, це заслуга лікарів, а не помилка вбивці", - Москаль
Геннадій Москаль говорить, що зі слів міністра МВС нічого не зрозуміло. Фото: cit.ua

Стосовно справи розстрілу у ТРЦ "Караван", то на цю хвилину абсолютно нічого суттєвого про неї невідомо. З того, що казав міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, нічого не зрозуміло.

Про це розповів у коментарі Gazeta.ua колишній заступник міністра внутрішніх справ і народний депутат Геннадій Москаль.

"Якщо є підозрюваний, він має бути оголошений в розшук. У всіх людних місцях мають бути вивішені його фотографії, всі працівники міліції, дільничні, автоінспектори також мають отримати його фото", - зазначив він.

За словами Москаля, ходять чутки, що це один з банди Дикаєва.

"Але щоб бандит Дикаєва ходив на відео з булкою хліба та крав флешку? Цей третій, який начебто схожий, був убитий ще до тих подій в Одесі (розстріл Дикаєва та його спільника у готелі - ред.). Цей кілер був скоріше міф, ніж реальність", - вважає нардеп.

ВІДЕО: "На живіт, с...!" - міліціонери стріляли у обеззброєного кілера в Одесі

"З відео видно, що вбивця носив зброю у кобурі. А це міг бути правоохоронець. Тоді не треба приховувати від громадськості, сказати правду та покаятися. А міг бути і злочинець", - припустив він.

З ролика, що потрапив у ЗМІ, Москаль зробив висновок, що той, хто стріляв, має всі необхідні навички поводження зі зброєю.

ВІДЕО: Повне ВІДЕО розстрілу охоронців у "Каравані"

"Він стріляв у життєво важливі органи. І навіть той охоронець, який вижив, це скоріше заслуга лікарів, а не помилка вбивці. Тобто людина явно має вогневу підготовку", - підкреслив він.

Найбільше питань у нардепа викликає пістолет Макарова, з якого убили охоронців.

"У Міністерстві внутрішніх справ є кулегільзотека. Завдяки ній можна визначити, що це за пістолет. Якщо зброю продали легально, то вона має бути відстріляна і зразки повинні знаходитись в тій колекції у міліції. Якщо ж це нелегальна зброя і з неї було вчинене вбивство, то мають перевірити усі нерозкриті злочини на співпадання. І цей момент досить неясний. Ніхто з МВС не озвучив про випадки використання цього пістолета", - сказав Москаль.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Під Києвом поховали охоронця з "Каравану", якому стріляли в серце

Крім того, на його думку, "зливання" в інтернет відео про вбивство порушує таємницю слідства.

"Якщо завтра когось упіймають і буде слабка доказова база, скажімо, не знайдуть при ньому того пістолета, то вправний адвокат зможе завжди сказати, що його клієнт все це бачив у вільному доступі в інтернеті або по телевізору. Обов'язково має бути зроблене відтворення обставин скоєння злочину. І обвинувачений тепер може запросто відмовитись від своїх слів. Тому дані з камер відеоспостереження мали бути вилучені в першу чергу працівниками правоохоронних органів. Те, що відбувається, можна розцінювати або як вершину халатності, або це кимось умисно робиться. Взагалі це граничить з якимось самодурством. Треба було показати лише його фотографію, а не весь процес", - додав Москаль.

Зараз ви читаєте новину «"Охоронець, який вижив, це заслуга лікарів, а не помилка вбивці", - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути