четвер, 26 вересня 2013 20:16

На Вінниччині 53-річний чоловік відстрелив товаришу ногу, а собі - щелепу

На Вінниччині 53-річний чоловік відстрелив товаришу ногу, а собі - щелепу
Фото: ilikenews.com

25 вересня близько 23-ї години у селі Мізяківська Слобідка Калинівського району Вінниччини 53-річний Василь Голуда підстрелив свого 47-річного товариша, Володимира Музику. Потім злякався наслідків і вистрелив у себе. Обидва попали у реанімацію Калинівської райлікарні.

За словами Ірини Добровольської із сектору зв'язків з громадськістю міліції у Вінницькій області, стрілянина почалась після сварки у будинку "стрілка".

"Чоловіки вечеряли, не обійшлось без алкоголю. Через що виник конфлікт ще невідомо, бо ні з господарем, ні з його гостем поспілкуватись не вдалось. Один у реанімації у важкому стані, другий не може говорити фізично, бо прострелена щелепа. Відомо, що чоловіки товаришували, ходили один до одного в гості, бо обидва живуть самотньо", - сказала вона.

Стріляв Василь Голуда з незареєстрованої мисливської рушниці. Як вона опинилась у нього, з'ясує слідство. Перший постріл був такий потужний, що Володимиру Музиці розтрощило ліву ногу вище щиколотки. Він втратив багато крові і в лікарні йому ампутували кінцівку. Місцеві говорять, що Володимир Йосипович був інвалідом дитинства, шкутильгав на одну ногу. Тільки зараз не можуть згадати, яка нога в нього була хвора.

"Господар, видно, злякався того, що накоїв і вирішив накласти на себе руки. Підставив рушницю під нижню щелепу і вистрелив. Але куля пройшла по лівому боці, через щелепу і щоку", - продовжила Добровольська.

Односельці чоловіків не можуть повірити, що таке сталось. Відзиваються про обох позитивно.

"Ніколи вони не були пияками. Василь Степанович й хазяйство тримав, кури, свині. Город обробляв, за пасікою дивився. Його дружина у Калинівці живе, там працює, а на вихідні приїжджає. І Володимир Йосипович теж добрий чоловік. Хоч інвалід, а сам себе обходив, теж кури тримав. У нього є сестра і брат в Калинівці, приїжджають, допомагають. Чого вони не поділили, через що посварились — неясно. Дружили завжди, допомагали один одному. Жаль їх обох", - розповіли вони.

Голова Мізяківської сільради Володимир Ляшко зауважив, що насправді все сталось випадково.

"Ніякої сварки не було. Просто Голуда показував Музиці свою рушницю. Видно, якось зачепили запобіжник і поранили Музиці ногу. Отак все й вийшло. А Василь Степанович дуже гарний господар. Залишив квартиру дітям, переїхав у село, щоб їм допомагати. Біда сталась, що сказати. Для всіх біда", - журився Володимир Іванович.

Зараз ви читаєте новину «На Вінниччині 53-річний чоловік відстрелив товаришу ногу, а собі - щелепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути