четвер, 30 квітня 2015 11:27

У Відні почали судити Фірташа (оновлюється)
3

Фото: espreso.tv

У Відні розпочався суд над олігархом Дмитром Фірташем.

Суд має винести вирок щодо екстрадиції Фірташа до США, якого ФБР звинувачує в корупції.

Першим свідком, який має виступити на суді виявився екс-президент України Леонід Кравчук, - написав у Facebook нардеп Вадим Рабинович.

"Відзначимо, що на даний момент Леоніда Кравчука в залі суду немає. За словами бізнесменів, присутніх на засіданні, перший президент знаходиться в сусідній кімнаті", - йдеться в повідомленні.

Як написав у Facebook журналіст Сергій Щербина, "США хочуть видачі Фірташа, щоб захистити свої інтереси в політиці і на світовому титановому ринку".

Як пишуть австрійські ЗМІ, захистом бізнесмена займається команда з близько 20 адвокатів.

ФБР веде розслідування проти Фірташа з 2006 року. Справа стосується можливих хабарів індійським чиновникам на отримання дозволу з видобування титану в штаті Андра Прадеш.

Згідно з угодою від 2006 року з індійською держкомпанією, компанія Фірташа зобов'язалася вкласти в розробку родовищ від 15 до 20 мільйонів доларів, побудувавши гірничо-збагачувальний комбінат.

При цьому щорічний дохід від продажу титанових руд, як зазначено в матеріалах кримінальної справи в США, прогнозувався на рівні півмільярда доларів.

Згідно з матеріалами кримінальної справи, угода стала можливою завдяки підкупу прем'єр-міністра штату Андра Прадеш Раджасекхара Редді. Редді в 2009 році розбився на вертольоті.

У 2014 року партія соратників Редді програла вибори в парламент штату. Восени минулого року новий уряд штату розірвав угоду з компанією Фірташа.

Зараз ви читаєте новину «У Відні почали судити Фірташа (оновлюється)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути