четвер, 04 квітня 2013 16:49

В Україні перестрілки щотижня. Є сумніви, чи слід дозволяти зброю - Стогній

В Україні перестрілки щотижня. Є сумніви, чи слід дозволяти зброю - Стогній
Костянтин Стогній. Фото: www.sq.com.ua

У мене великі сумніви, що на вулицях України стане безпечніше, якщо людям дозволять носити зброю. Про це на прес-конференції заявив керівник студії документальних проектів "Kriminal.TV", журналіст Костянтин Стогній.

"У більшості випадків, якщо хлюпик намагатиметься застосувати зброю, у нього її просто відберуть. І він сам може постраждати від свого ж пістолета. Тому що злочинці будуть якісніше підготовлені. Навіть міліціонери часто дві обойми вистрілюють, щоб один раз влучити у злочинця або ж у колесо машини. А що проста людина зможе зробити, якщо йому дати можливість застосовувати зброю? Куди полетять інші кулі? Чи зможе людина застосувати цю зброю правильно?" - сказав Стогній.

Він повідомив, що в Україні немає такого тижня, щоб не виходив сюжет про перестрілку. Стріляються через дрібниці. Наприклад, один водій застрелив іншого на перехресті, за те, що той не поступився дорогою. Люди навіть умудряються вбивати одне одного з пневматики.

"В інтернеті дають масу цікавих порад по самообороні, особливо для жінок. Наприклад, що в сумці повинен бути гребінець із заточеною ручкою. Окрім того, радять бризкати лаком із балончика в очі нападника, наступити на ногу каблуком. Ці рекомендації я вважаю шкідливими. Якщо жінка вдарить підбором в ногу здоровому мужику, це може закінчиться катастрофічно. Якщо він її не вб'є, то принаймні понівечить. Мистецтво самооборони полягає в тому, щоб вижити, а не здатися героєм чи показати навик володіння гребінцем. Треба йти на угоду з нападником, виконувати його накази рівно до тих пір, поки не видасться можливість втекти або покликати на допомогу", - радить Стогній.

Зараз ви читаєте новину «В Україні перестрілки щотижня. Є сумніви, чи слід дозволяти зброю - Стогній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути